Valmierā iegādāts "kaķis maisā", ne VW Passat – tas nelec jau nopirkšanas dienā (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Automašīna, kuru nevar ne lietot, ne pārdot. Tik nelāgs pirkums sanācis kādai daudzbērnu ģimenei Sedā, kas iegādājās 2008. gada Volkswagen Passat, kam jau  pirmajās dienās sāka parādīties nopietni defekti. 

Liāna, kas ar vīru bija noskatījuši skaistu, melnu VW Passat Valmierā autoplacī Rīgas ielā, raidījumam Bez Tabu stāsta, ka "jau pirmajā dienā bija tas, ka aizbraucām uzpildīties un mašīnu nevarēja piedarbināt". Sieviete vērsusies pie pārdevēja, kurš izteicis minējumu par benzīna iepildīšanu dīzeļdegvielas vietā. Tas atspēkots ar čeka izdruku, pēc kā pārdevējs ķēries cilāt akumulatoru, jo pie vainas varētu būt tas.

Veicot nelielus remontdarbus, automašīna atkal darbojās, taču ne uz ilgu laiku. Jau pēc divām dienām, vēl augustā, Liāna atkal rakstījusi pārdevējam, ka mašīna neiet, ka viss ir slikti. Savukārt septembrī, kad Liāna braukusi uz Valmieru, pēkšņi sākuši darboties logu tīrītāji un ieslēgušies arī virzienrādītāji. Kad meklēta palīdzība servisā, tur pateikts, ka mašīnā ir ūdens.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Pastiprinoties nokrišņiem, kļuva skaidrs, ka mašīna ir kā siets, kuram nav nevienas noslēgtas vietas.

Ūdens krājas gan pasažieru telpā uz grīdas, gan bagāžniekā, griestu apšuvums ir deformējies un nokāries. 

Kā stāsta Liānas vīrs Aldis, servisā teikts, ka priekšējais logs ielikts ar celtniecības silikonu. Tā dēļ salonā pastiprināti uzkrājas mitrums un periodā, kad ārā bija "lielie mīnusi", par braukšanu pat runas nevarēja būt, jo viss auto bija sasalis un aizsalis.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Automašīna faktiski ir kritiskā stāvoklī, turklāt tikai vēlāk pircēji pamanījuši ka sākumā solītā 2000 km nobraukuma garantija līgumā ir samazināta uz pusi.

Ģimene par mašīnas nebūšanām jau laikus informējusi pārdevēju, tomēr tas nu atsaucas, ka

kopš pirkuma pagājis arī mēnesis un par garantiju var aizmirst.

AutoVia jeb SIA RP motors īpašnieks Raivis Popovs neielaižas sarunās par Liānai pārdoto automašīnu. Izrādās, ģimene līgumu slēgusi ar kādu Ervīnu Žuku un viņa SIA Autopole, taču arī tās vadītājs uzskata, ka viņam pret pircējiem vairs nav nekādu pienākumu. Viņš norāda, ka pie vainas ir elektronika – vienu dienu tā strādā, bet nākamajā var nestrādāt.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Auto asociācijas vadītājs Andris Kulbergs, lai izvairītos no tik nepatīkamiem gadījumiem, lietoto auto pircējiem atgādina, ka, pērkot automašīnu, nevajag pažēlot vēl pārdesmit eiro. "Nepažēlojiet piecdesmit, simts eiro padziļinātai pārbaudei. Aizvediet uz servisu ar vārdu, kuram rūp reputācija," saka Kulbergs, piebilstot, ka pat tad, ja jāpārbauda vairākas mašīnas, izdevumi ilgtermiņā atmaksāsies.

Vairāk skaties Bez tabu sižetā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu