Prokuratūra atjauno izmeklēšanu par "Rīgas centrāltirgus" līgumu ar "Saskaņu" konsultējušā Liepnieka ģimenes uzņēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamentā pieņemts lēmums atjaunot izmeklēšanu par "Rīgas centrāltirgus" līgumu ar partiju "Saskaņa" konsultējušā polittehnologa Jurģa Liepnieka ģimenes uzņēmumu "Cocoon", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

2018.gadā SIA "Cocoon" noslēdza līgumu ar "Rīgas Centrāltirgu". TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka līguma summa ir 39 999 eiro.

Pašreizējais Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), tolaik būdams opozīcijas deputāts, vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kas šo lietu nodeva Valsts policijai.

2021.gada 28.aprīlī Valsts policija pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu. Taču šī gada janvārī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļa, realizējot amatā augstāka prokurora pilnvaras, atcēlusi Valsts policijas lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu.

Pirmstiesas process atjaunots, jo lēmuma par kriminālprocesa izbeigšanu pieņemšanai nesot bijis likumīga pamata un tas pieņemts pārsteidzīgi, neveicot visas nepieciešamās procesuālās darbības.

Krimināllieta nosūtīta izmeklēšanas turpināšanai Valsts policijai. Izmeklēšanas uzraudzību kriminālprocesā turpinās Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai.

Lēmums par kriminālprocesa atjaunošanu nav pārsūdzams.

Kā iepriekš vēstīja "Nekā personīga", līgums ar "Cocoon" paredzēja konsultēt "Rīgas centrāltirgu" par tūristu piesaisti un rakstīt mārketinga stratēģiju. Samaksa par pakalpojumu bija paredzēta 200 eiro stundā.

Kopējā līguma summa uz vienu gadu esot 39 999 eiro. Liepnieks noslēgtajā līgumā norādīts kā konsultāciju sniegšanā atbildīgā persona no "Cocoon" puses.

"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks raidījumam skaidroja, ka pašvaldības uzņēmumam nākotnē esot diezgan lieli un ambiciozi plāni, tāpēc jābūt ļoti nopietnam redzējumam un segumam.

Tajā pašā laikā pašvaldības uzņēmumam bija savs Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs - bijušais žurnālists Aleksandrs Šuņins, kurš iepriekš bija iesaistījies "Saskaņas" priekšvēlēšanu kampaņā. Viņš "Rīgas centrāltirgū" esot bijis aizņemts ar ikdienas darbiem un mārketinga stratēģiju pašam nebūšot pa spēkam uzrakstīt.

Raidījums vēstīja, ka līgumu ar "Cocoon" bija slēgusi arī Rīgas brīvostas pārvalde, kur Liepnieks vadījis mediju treniņus piecām vadošo darbinieku grupām. Līgums ar Liepnieka dzīvesbiedres firmu slēgts par 4975 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, Ilzei Elizabetei Liepniecei piederošā 2007.gadā reģistrētā SIA "Cocoon" 2020.gadā strādājusi ar 195 086 eiro apgrozījumu un 112 726 eiro peļņu. Uzņēmuma valdes loceklis ir Jurģis Liepnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu