Čehijā būvē pasaulē garāko piekaramo tiltu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dolni Moravas piekaramais tilts Čehijā būs garākā šāda tipa konstrukcija pasaulē
Dolni Moravas piekaramais tilts Čehijā būs garākā šāda tipa konstrukcija pasaulē Foto: Unsplash

Dolni Moravā tiek būvēts pasaulē visgarākais piekaramais tilts, kas savienos divas kalnu virsotnes. Tilts būs 721 metru garš un karāsies 95 metrus virs ielejas. Pirmie tūristi tiltu varēs šķērsot 2022. gada pavasarī.

Dolni Morava ir populārs slēpošanas kūrorts starp Orlices kalniem un Jesenikiem, tieši pie Polijas robežas.

Foto: Publicitātes foto

Papildus lieliskajām slēpošanas iespējām tā piedāvā dažādas aktivitātes visai ģimenei visa gada garumā, piemēram, gleznaino „Taku mākoņos“ vai vienu no garākajām gaisa tramvajiņu līnijām pasaulē.

Pāri Mlinski Potokas upes ielejai tiek būvēts vēl viens Dolni Moravas apskates objekts – unikāls piekaramais tilts.

Gabarītu ziņā tas pārspēs pagaidām pasaulē visgarāko 516 metrus garo piekaramo tiltu Aroucas reģionā Portugālē, kas tika atvērts 2021. gada pavasarī.

Dolni Moravas tilts stiepjas no Slamenkas tūristu mītnes Slamnika virsotnē, blakus „Takai mākoņos“, pāri Mlinski Potokas upes ielejai, līdz Hluma kalna nogāzei.

Tā oficiālais nosaukums ir "Sky Bridge 721". Tilta otrā pusē tūristus gaida mācību taka „Laika tilts“, kas iepazīstina ar reģiona dabas vērtībām un vēsturi no 1935. gada līdz šodienai.

„Laika tilts“ ir arī rūpīgi sagatavota orientēšanās spēle ar 10 informācijas dēļiem par vietējās dabas aizsardzību un kādas Dolni Moravas ģimenes dzīvesstāstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu