Foto galerija ⟩ Krāšņais Viļņas Gaismas festivāls – gaidot pilsētas 700 gadu jubileju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Gadadiena iekļauta UNESCO Pasaules mantojumu 2022. - 2023. gada 67 nozīmīgāko gadadienu sarakstā. Tā ietvaros vēl šajās brīvdienās – līdz 29. janvārim - pilsētā notiek krāšņais gaismas objektu festivāls un citi kultūras pasākumi, informēja “Go Vilnius” aģentūrā.

Laika atskaite līdz vēsturiski nozīmīgajai pilsētas gadadienai aizsākās ar īpaši izstrādāta pulksteņa atklāšanu — simbolisku instalāciju, kas slejas septiņu metru augstumā pilsētas centrā, Katedrāles laukumā.

Pulksteni Gaismas festivāla, gaisa balonu, mūzikas un gaismu šova laikā atklāja Viļņas mērs Remigijs Šimašus.

2023. gads Viļņai solās būt īpašs gads, jo Viļņas pilsētas oficiālā vēsture aizsākās 1323. gadā, kad Lietuvas dižkunigaitis Ģedimins pilsētas vārdu pirmo reizi pieminēja vienā no 25. janvāra vēstulēm ārvalstu tirgotājiem un amatniekiem.

700. gadadiena 2023. gadā dos iespēju izcelt Viļņas košo vēsturi, stiprināt saikni ar pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kā arī veicināt galvaspilsētas atpazīstamību pasaulē.

2023. gadā pilsētas dzimšanas dienai par godu rīkoto pasākumu vidū būs arī filma par Viļņu, priekšnesumu festivāls, mākslīgā intelekta vadīts Viļņas pirmās 17. gadsimta operas atjaunots priekšnesums un citi vērienīgi modernās mākslas muzeja "MO", Lietuvas Nacionālā muzeja un citu organizatoru pasākumi.

Gaismas festivāls ik gadu piesaista vairāk nekā 200 000 apmeklētāju un ir izgaismojis pilsētas ielas, parkus un skvērus ar 22 mākslinieku no Lietuvas, Austrālijas, Kanādas, Spānijas, Nīderlandes un Francijas instalācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu