Apdrošinātāji par vētras postījumiem saņēmuši atlīdzību pieteikumus divu miljonu eiro apmērā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Glābēji novāc vētrā lūzuša koka zarus Margrietas, M.Nometņu, Atpūtas un Ormaņu ielu krustojumā, kā rezultātā traucēta 2.tramvaja kustība un cietusi vieglā automašīna.
Glābēji novāc vētrā lūzuša koka zarus Margrietas, M.Nometņu, Atpūtas un Ormaņu ielu krustojumā, kā rezultātā traucēta 2.tramvaja kustība un cietusi vieglā automašīna. Foto: Paula Čurkste/LETA

Apdrošinātāji par janvāra dabas stihiju postījumiem saņēmuši atlīdzību pieteikumus vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā, TVNET pavēstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Asociācijas apkopotie dati liecina, ka par janvāra dabas stihiju postījumiem apdrošinātāji ir saņēmuši vairāk nekā 1000 atlīdzību pieteikumu, bet kopējā summa pārsniedz divus miljonus eiro.

Visvairāk atlīdzību pieteikumu saņemts īpašuma apdrošināšanā un KASKO, kā arī ir atsevišķi civiltiesiskās apdrošināšanas gadījumi, ja bojājumus cita īpašumā nodarījis krītošs jumts vai koks.

Pēc asociācijas datiem, raksturīgākie kaitējumi īpašuma apdrošināšanā ir norauti jumti, kā arī izgāztu vai nolauztu koku nodarīti zaudējumi.

Savukārt raksturīgākie kaitējumi KASKO apdrošināšanā ir uz automašīnām uzkrituši koki un citas pa gaisu aiznestas lietas, kā arī no ceļa nopūstas automašīnas. Abāšins piebilda, ka vētrās uz slideniem ceļiem automašīnas nereti tiek nopūstas no ceļa un īpaši tas attiecas uz smagajām kravas automašīnām un kravas busiņiem, kuru forma ir kā bura, kurā vējam iepūst.

Asociācijas dati arī liecina, ka apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi tiek saņemti no visas Latvijas, bet vairāk no Kurzemes, Rīgas un Pierīgas, kur šogad vētras sasniedza lielāko spēku.

"Tāpat arī skaidrs, ka tie nav šoziem vienīgie dabas stihiju nodarītie zaudējumi, jo ļoti stiprs vējš bija arī pēdējā nedēļas nogalē, un klientu pieteikumi turpina ienākt. Tāpat automašīnām pieteiktās KASKO atlīdzības bieži vien ir saistītas ne tieši ar vētru un vēja ātrumu, bet ar ļoti mainīgajiem un ziemīgajiem laika apstākļiem, proti, sniegu, puteni, apledojumu," teica Abāšins.

Latvijas Apdrošinātāju asociācija ir dibināta 1993.gadā, un tā pārstāv Latvijas apdrošināšanas nozares kopējās intereses, lai veicinātu Latvijas apdrošināšanas nozares attīstību. Asociācijai ir 14 biedri - astoņas riska un sešas dzīvības apdrošināšanas sabiedrības, kuras kontrolē apmēram 99% no Latvijas apdrošināšanas tirgus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu