Video ⟩ Ievelciet vēderus un sargiet galvas. Kā izskatās pasaulē šaurākā ieliņa (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons

Ja jūs kādreiz dodaties uz Vācijas pilsētu Roitlingeni aptuveni 35 kilometru attālumā no Štutgartes, tad jums pavisam noteikti ir jāapmeklē pasaulē šaurākā iela – “Spreuerhofstrasse”.

Pat nemēģiniet tai izbraukt cauri, piemēram, ar velosipēdu.

Ja jūs piemeklē klaustrofobiskas sajūtas arī liftos, tad varbūt ieteikums būtu – pavērojiet šo nejauši radīto arhitektūras brīnumu kaut vai tikai ar acīm.

Ielas šaurākā vieta ir tikai 30 cm plata. “Spreuerhofstrasse” kā šaurākā iela pasaulē ir reģistrēta arī Ginesa rekordu grāmatā.

Foto: Wikimedia Commons

Tā ir iespiesta starp divām ēkām, kas pieder vietējai pašvaldībai, platākajā vietā sasniedzot nepilnus 50 cm.

Lai tiktu tai cauri, jums nāksies pamatīgi ievilkt vēderu un arī pieliekties, lai neatdauzītos pret šķēršļiem virs galvas.

Ieliņas kopējais garums ir aptuveni 20 metri.

“Spreuerhofstrasse” atrodas Roitlingenes vecpilsētā. 1726. gadā pilsētā izcēlās plaši ugunsgrēki, eju izbūvēja pēc gada, pilsētas rekonstrukciju laikā.

Publiskās ielas statusu tā guva 1820. gadā, bet 2007. gadā to ierakstīja Ginesa rekordu grāmatā. Abu ielu galos ir novietotas arī goda plāksnes.

Taču laiks nestāv uz vietas, un viena no 18. gadsimta ēkām, kuras siena ietver šo ielu, jau ir sākusi brukt, taču pagaidām to nojaukt nav plānots, lai joprojām savā pilsētā saglabātu pasaulē šaurākās ielas titulu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu