Ķengaragā būvēs "Lidl" veikalu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
“Lidl Latvija” Ķengaraga veikala vizualizācija.
“Lidl Latvija” Ķengaraga veikala vizualizācija. Foto: Publicitātes foto

Turpinot veikalu tīkla paplašināšanu Rīgā, mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” jau tuvākajās dienās uzsāks būvlaukuma sagatavošanas darbus jauna veikala būvniecībai Ķengaragā, Prūšu ielā 1, portālu TVNET informēja uzņēmuma pārstāvis Ingars Rudzītis.

Viņš informēja, ka jaunais “Lidl” veikals Ķengaragā durvis klientiem varētu vērt 2023. gadā. Jaunās veikala ēkas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projektu izstrādāja SIA “DUAL Arhitekti”.

“Mums ir lieliskas ziņas visiem Ķengaraga iedzīvotājiem – jau tuvākajās dienās Prūšu ielā 1 sāksies darbi pie “Lidl” veikala ēkas būvniecības. Būvdarbu pirmajā fāzē nojauksim šeit pašlaik esošo nefunkcionējošo ēku. Mēs sakārtosim šīs teritorijas infrastruktūru un apkārtējo vidi, īstenojot plašus veikala teritorijas apzaļumošanas darbus. Jaunais “Lidl” veikals uzlabos izdevīgas un kvalitatīvas iepirkšanās izvēles Ķengaraga iedzīvotājiem,” stāsta Dana Hasana, “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja.

“Lidl” veikala ēka Prūšu ielā 1 būs gandrīz 2300 kvadrātmetrus liela ar vairāk nekā 1400 kvadrātmetrus plašu un gaišu tirdzniecības zāli. To papildinās aptuveni 300 kvadrātmetrus plašas komercplatības, kas paredzētas iznomāšanai.  Kā informē uzņēmuma pārstāvis, “Lidl” veikals Ķengaragā būs energoefektīvs un izmantos vienīgi 100% vietējās izcelsmes “zaļo elektrību”.

Tāpat viņš uzsvēra, ka uzņēmums par saviem līdzekļiem pārbūvēs ielas posmu pie veikala, tiks ierīkota jauna gājēju pāreja un izveidota papildjosla drošai iebraukšanai veikala teritorijā.

Jaunā veikala apkārtnes apzaļumošanai “Lidl” plāno iestādīt gandrīz 500 košumkrūmus un koku lielstādus, tai skaitā dekoratīvās priedes, skābaržus un pīlādžus. Klientu ērtībai tiks izveidota plaša stāvvieta 140 automašīnām. Šeit paredzētas stāvvietas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm, un droši velo statīvi velosipēdu lietotājiem. Elektroauto īpašnieki varēs izmantot uzlādes punktu, kas vienlaikus apkalpos divas automašīnas.

“Lidl Latvija” Ķengaraga veikala vizualizācija.
“Lidl Latvija” Ķengaraga veikala vizualizācija. Foto: Publicitātes foto.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 550 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 30 valstīs, kā arī ir pārstāvēts Āzijā un Igaunijā. "Lidl" pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku.

Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018. gada februārī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu