Ukrainas ārlietu ministrs aicina neticēt "apokaliptiskajām prognozēm" (11)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba aicinājis neticēt "apokaliptiskajām prognozēm" par iespējamu jaunu Krievijas iebrukumu Ukrainā, ziņo medijs UNIAN.

Kuleba atgādināja, ka Ukrainai ir spēcīga armija, kas gatava jebkuram notikumu pavērsienam.

"Neticiet apokaliptiskajām prognozēm. Dažādu valstu galvaspilsētās apsver dažādus scenārijus, taču Ukraina ir gatava jebkuram notikumu pavērsienam. Ukrainai šobrīd ir spēcīga armija, nepieredzēts starptautiskais atbalsts un pašu ukraiņu ticība savai valdībai. Ienaidniekam vajag no mums baidīties, nevis mums no viņa," svētdien tvītoja Kuleba.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vismaz 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Decembrī Maskava izvirzīja Rietumiem ultimātu, pieprasot apturēt tālāku NATO paplašināšanos uz austrumiem, kā arī alianses infrastruktūras demontāžu tā dēvētajās jaunajās dalībvalstīs, atjaunojot stāvokli, kāds pastāvēja 1997.gada 27.maijā, tas ir, pirms pirmās NATO paplašināšanās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

ASV un citas NATO dalībvalstis paziņojušas, ka šīs prasības ir nepieņemas un nav pat apspriežamas, taču izrādījušas gatavību runāt par ieroču kontroli, raķešu izvietošanu un par pasākumiem savstarpējās uzticības stiprināšanai.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu