Austrālija atvērs robežas vakcinētiem ceļotājiem

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Patrick Hamilton/AFP/Scanpix

Austrālija no 21.februāra atvērs robežas visiem vakcinētajiem tūristiem un cilvēkiem, kas ierodas darījumu braucienos, valstij vēl vairāk atvieglojot pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, pirmdien pavēstīja valdība.

2020.gada martā Austrālija pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem ieviesa vienus no stingrākajiem ceļošanas ierobežojumiem pasaulē, šādi cenšoties mazināt Covid-19 nonākšanu valstī.

Kad robežrežīms tika atvieglots novembrī, reaģējot uz vakcinācijas kampaņas sekmēm, par prioritārām grupām tika atzīti ārvalstu studenti un kvalificētie migranti, nevis tūristi.

Kā pavēstīja premjerministrs Skots Morisons, augstākā ranga ministri pirmdien vienojušies, ka 21.februārī robeža tiks atvērta visiem vakcinētajiem.

Ceļotājiem vajadzēs apliecinājumu par vakcināciju, sacīja premjers.

Lai pretendētu uz izņēmuma statusu, ceļotājiem būs jāsniedz pierādījumi, ka viņiem ir medicīniski iemesli, lai nevakcinētos, norādīja iekšlietu ministre Kārena Endrūsa.

Tūrisma uzņēmumi mudinājuši valdību atvērt valsti tūristiem iespējami drīz. Februāris ir Austrālijas vasaras pēdējais mēnesis.

"Austrālijas tūrisma bizness ar prieku uzņems šo ziņu, ka mūsu robežas tiks atvērtas visiem starptautiskajiem ceļotājiem," sacīja Austrālijas Tūrisma ekspertu padomes izpilddirektors Pīters Šelijs.

"Tas ir bijis garš, grūts un izmisuma mākts ceļš visiem tūrisma uzņēmumiem visā valstī, un šajā ceļā mēs daudzus esam zaudējuši, bet tiem, kas ir izdzīvojuši, šī ziņa sniedz skaidru mērķi, uz ko tiekties, un starta pozīciju industrijas atjaunošanai," piebilda Šelijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu