"Meta" piedraud Eiropā atslēgt "Facebook" un "Instagram" (69)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Tehnoloģiju uzņēmuma "Meta" ikgadējā ziņojumā, ko tas pagājušonedēļ iesniedza ASV valdībai, kā viens no iespējamajiem nākotnes scenārijiem ieskicēts tas, ka datu regulējuma dēļ platformām "Facebook" un "Instagram" varētu nākties pārtraukt darbību Eiropā, ziņo portāls "Mashable".

Problēma saistīta ar Eiropā spēkā esošo datu regulējumu, kura dēļ eiropiešu dati nedrīkstētu glabāties serveros ASV. Taču "Meta" norāda, ka tāda iespēja ir nepieciešama, lai varētu nodrošināt sociālo tīklu platformu un to reklāmas pakalpojumu darbību. 

Pagaidām "Meta" nav izdevies panākt vienošanos par datu apmaiņu, tāpēc kompānija draud ar "Facebook" un "Instagram" atslēgšanu Eiropā.

"Ja mēs nevarēsim pārsūtīt datus starp dažādām valstīm un reģioniem, kuros darbojamies, vai ja tiks ierobežota iespēja nodot datus starp dažādiem mūsu produktiem un pakalpojumiem, tas varētu ietekmēt to, vai spēsim nodrošināt savus pakalpojumus, kā spēsim nodrošināt savus pakalpojumus un vai varēsim mērķēt reklāmas," teikts ziņojumā. 

Kompānija uzskata, ka 2022.gadā spēs panākt jaunu vienošanos. Taču pretējā gadījumā "mēs, iespējams, nebūsim spējīgi Eiropā nodrošināt vairākus no mūsu svarīgākajiem produktiem un pakalpojumiem, tai skaitā "Facebook" un "Instagram"".

"Mashable" norāda, ka ļoti daudzi uzņēmumi izmanto "Facebook" un "Instagram" reklāmas, lai piesaistītu pircējus. Ņemot vērā, cik lielu iespaidu šādu reklāmas iespēju pazušana atstātu uz Eiropas uzņēmumiem, maz ticams, ka tiks pieļauta abu platformu pazušana no Eiropas tirgus.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu