Latvija un Igaunija kopīgi izsludinājušas vērienīgu publisko iepirkumu militārajā jomā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vērienīgajā militāro transportlīdzekļu iepirkumā Latvija ir iekļāvusi nosacījumu, ka transportlīdzekļu apkopes jāveic Latvijā.

Latvijas Aizsardzības ministrijas runasvīrs Kaspars Galkins pauda, ka Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju ir izsludinājis publisko iepirkumu militārajā jomā ar mērķi noslēgt jumta līgumu, saskaņa ar kuru tiks meklēti partneri, kas apgādātu abu valstu bruņotos spēkus ar dažāda veida militārajiem loģistikas transportlīdzekļiem.

Aizsardzības ministrijas ieskatā kopīgais iepirkums ir iespēja ietaupīt finanšu līdzekļus transportlīdzekļu iegādes gadījumā, kā arī tas piesaista plašāku uzņēmumu interesi. Vienlaikus, būtisks faktors līguma izpildē ir arī nosacījums, ka Latvijas vajadzībām iegādātā transporta apkopes tiks veiktas Latvijā, kas turpina aizsardzības nozares sākto piegādes ķēdes stiprināšanas un vietējās industrijas attīstības politiku.

Turklāt, saņemot piedāvājumus, Latvijai būs iespēja izvērtēt, kādus transportlīdzekļus un cik lielā skaitā iegādāties, ja tie būs atbilstoši Nacionālo bruņoto spēku operacionālajām un finanšu prasībām.

Plašāku informāciju par Latvijai paredzēto spēkratu skaitu un aptuveno iegādes summu ministrijā nesniedza.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs pirmdien paziņojis, ka kopā ar Latvijas Aizsardzības ministriju izsludinātajā militāro transportlīdzekļu iepirkumu summa būs aptuveni 693 miljoni eiro.

Aizsardzības investīciju centra transporta nodaļas vadītājs Tomass Kalda norādījis, ka paredzēts atrast partneri, kas turpmāko desmit gadu laikā piegādās lielā apjomā 16 dažādu veidu tehniku gan Igaunijas Aizsardzības spēku, zemessardzes "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") un Policijas un robežsardzes departamenta, gan Latvijas Aizsardzības ministrijas pakļautības iestāžu vajadzībām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu