Kas pārstāvēs Latviju Eirovīzijā? Prognozē “Betsafe” bukmeikeri

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LTV/ Lauris Vīksne

Jau šo sestdien, 12. februārī norisināsies Latvijas Nacionālās dziesmu atlases “Supernova 2022” fināls. Tajā tiks noskaidrots mūziķis, kurš pārstāvēs Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, kas norisināsies Itālijā, Turīnā jau 10. maijā. Konkurence šogad ir sīva, bet ko prognozē “Betsafe” bukmeikeri?

5. februārī norisinājies “Supernova 2022” pusfināls, kurā noskaidroti konkursa finālisti. Konkursa “Supernova 2022” pusfinālā tika aizvadīta sīva cīņa, aiz strīpas atstājot pat konkursa veterānus – mūziķus Marku Rivu un Miku Dukuru. Par iespēju pārstāvēt Latviju “Eirovīzijā” cīņu turpinās desmit mūziķi, kuru priekšnesumi ir viens par otru atšķirīgāki.

“Šā gada Supernovu varētu raksturot kā “Aminata pret comedy music. Lai gan pusfinālā redzējām tikai daļu no Aminatas potenciāla, vēl joprojām uzskatām, ka galvenais favorīts uzvarai ir tieši viņa. Cieši seko apvienība “Bujāns”, “Bermudu Divstūris” un “Citi Zēni”. Daudz, protams, noteiks tas, vai Aminatai izdosies uzstāties klātienē. Kopumā izskatās, ka ir izkristalizējušies top 4 līdz 5 dalībnieki. Tomēr gala vērtējums pieder žūrijai. Pēdējos gados tieši žūrijas lēmums bijis izšķirošais, jo skatītāju galvenie favorīti palikuši bez biļetēm uz Eirovīziju. Līdzīgi, kā 2014. gadā, kad pārliecinošo favorītu Donu pārspēja grupa “Ārzemnieki” ar “Cake to Bake”,” stāsta “Betsafe” pārstāvis Valters Rozmanis.

Lai gan dziedātāja Aminata veselības apstākļu dēļ pusfināla priekšnesumu izpildīja no savas dzīvesvietas, skatītājiem otrpus ekrāna tāpat izdevās sajust viņas spēcīgo vokālu. Aminatas veselība atgriežas un finālā mūziķe, visticamāk, uzstāsies klātienē. Vaicājot, kādas ir prognozes, Aminata ir kodolīga: “Šobrīd aktīvi gatavojos priekšnesumam, un fokusējos tikai uz to, lai izdarītu labāko!”.

“Bermudu Divstūris” uz skatuves kāpa jaunā vizuālā tēlā un pārsteidza ar asprātīgu horeogrāfiju. “Finālā noteikti pārsteigsim ar savu dzirksteļojošo enerģiju, swagu un odziņu, ko pagaidām vēl neatklāsim. Pārsteiguma elements būs un Bermudu Divstūris ir gatavs Itālijai! Dziesma "BAD" ir labākā sliktākā dziesma, kas izpildīta Eirovīzijā. Mēs spēsim pārsteigt visu Eiropu ar ko vēl nebijušu,” tā par savu sestdienas priekšnesumu stāsta grupas dalībnieki Bicepss un Tricepss.

Duets “Bujāns”, ieturot 80to gadu stilistiku, vēstīja par vispasaules mīlestību. Dažas sabiedrības grupas mēļo, ka viņu izpildītajā dziesmā aktualizēti sociāli jautājumi, kas īpaši aktuāli LGBTQ kopienai. Paši mūziķi par sestdien gaidāmo priekšnesumu izsakās tā: “Šajā gadījumā runāt par priekšnesuma tehnisko pilnveidojumu, ir pilnīgi lieki, jo mīlestība tehniku nepazīst. Savas uzstāšanās un šovprogrammas mēs pilnveidojam ik mirkli, tāpēc tas pārsteidzošais būs, ar kādu aizrautību, degsmi, jaudu un sirds siltumu mēs turpināsim savu vēsti nest klausītājiem. Mēs vēlamies šo mīlestības putekļu mākoni pārpūst pāri visai pasaulei, tāpēc iespēja mūsu ziņojumam izskanēt uz vēl lielākas skatuves, būtu ļoti jauka.”

Uzlecošās zvaigznes – puišu grupa “Citi Zēni” – ar savu divdomīgo dziesmu uzrunā veģetāriešus un vides aktīvistus, iekarojot fanus pat ārzemēs. Proti, “Tik tok” platformā ir atrodami vairāk nekā 5,5 tūkstoši īsie video ar grupas dziesmas vārdiem, bet kādus pārsteigumus no puišiem varam sagaidīt sestdien?

“"Citi Zēni" ir Supernovas debitanti, attiecīgi mūsu mērķis ir pārsteigt skatītājus ar ko līdz šim neredzētu. Mēs nešausim specefektus, neizģērbsimies puskaili un arī bikses vēlreiz neplīsīs. Mēs centīsimies demonstrēt, ka latvieši spēj radīt gaumīgu, stilīgu un iespaidīgu pasaules līmeņa šovu, kurš spētu cīnīties par augstu vietu Turīnā. Pusfinālā esam guvuši pieredzi, tagad liksim to lietā. Mēs zinām, ka šī dziesma būtu unikāla uz Eirovīzijas lielās skatuves. Dziesma "Eat Your Salad" jau ir piesaistījusi milzu uzmanību pasaules mērogā sociālajos tīklos (TikTok dziesmai ir pāri 50 miljoniem skatījumu), kā arī to ir pieņēmusi Eirovīzijas fanu bāze. Arī nenopietnas lietas var būt jēgpilnas. Mēs ticam, ka spētu uzrunāt Eiropu ar savu pozitīvo enerģiju, jaudu un jauneklību. Ceram, ka šo sestdien mums noticēs arī visa Latvija,” stāsta grupas “Citi Zēni” solists Jānis Pētersons.

Augstākās prognozes uzvarai konkursā joprojām acīs ir Aminatai – tās vērtējamas ar 20% iespējamību. Tikpat augstu novērtētas arī grupas “Citi Zēni” izredzes. Arī Intara Busuļa un Reiņa Sējāna apvienības “Bujāns” iespējamība doties uz Turīnu vērtējama diezgan augstu, proti, tā novērtēta ar 17%, bet galvenos favorītus noslēdz “Bermudu Divstūris” ar 11% uzvaras iespējamību. Iespējamība, ka Nacionālās atlases konkursā uzvarēs kāds cits finālists vērtējama niecīga, tā uzskata “Betsafe” bukmeikeri.

Tāpat kā pusfinālā, arī finālā gala rezultātu noteiks skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas vērtējuma kopsumma. Katrai skatītāju balsij būs liela nozīme, jo konkurence ir sīva un ikviens telefonbalsojums var ietekmēt rezultātu. Skatītāji par savu favorītu varēs balsot neierobežotā skaitā – gan sūtot īsziņas, gan zvanot.

Šogad žūrijas sastāvs paliek neatklāts un to izziņos tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa. Zināms, ka tajā ir pārstāvji no Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas, kā arī ir piesaistīti ārvalstu profesionāļi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu