Tirgotāji aicina atteikties no Covid-19 sertifikātu izmantošanas (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Lai atvieglotu un uzlabotu situāciju tirdzniecības nozarē un epidemioloģiskās drošības pasākumus samērotu ar kaimiņvalstīm, jau tagad, negaidot martu, ir jāatsakās no Covid-19 sertifikātiem veikalu apmeklēšanai, tā uzskata Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

Tajā informē, ka LTA biedri ceturtdien tikās ar Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvjiem, lai pārrunātu EM stratēģiju Covid-19 ierobežojumu normalizēšanā.

Uzņēmēju ieskatā jau tagad būtu nepieciešams atcelt prasību pēc Covid-19 sertifikātiem, kā arī jāpārskata tirdzniecības vietās minimāli atļautie kvadrātmetri vienam apmeklētājam.

Pašlaik tie ir 25 kvadrātmetri, bet tirgotāji uzskata, ka tie jāsamazina vismaz līdz 15 kvadrātmetriem.

“Jāpārstāj dalīt cilvēkus “zaļajos” un “sarkanajos”, kas nemaina epidemioloģisko situāciju," uzskata LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Asociācijā pauž, ka situācija reģionos ir dramatiska un, piemēram, Lietuvas pierobežā vietēji iedzīvotāji bez sertifikātiem "masveidā dodas strādāt pie lietuviešu uzņēmējiem".

Valmieras Uzņēmēju kluba valdes loceklis Jurģis Ābele tikšanās laikā informēja, ka Vidzemes iedzīvotāji, ņemot vērā iespēju bez būtiskiem apgrūtinājumiem un jebkurā laikā saņemt pakalpojumus, jau kopš rudens regulāri dodas atpūtas un iepirkšanās braucienos uz Igauniju.

Uzņēmēji lēš, ka valstij kopumā Covid-19 ierobežojumu dēļ zaudējumi tirdzniecības nozarē mērāmi simtiem miljonu eiro apmērā.

LTA arī piedāvā atcelt sertifikātu prasību profesionālas izglītības iestādes, kur sagatavo nozarei nepieciešamos speciālistus.

Jau vēstīts, ka valdības koalīcija vienojusies, ka no 1.marta tiek plānoti būtiski atvieglojumi Covid-19 regulējumā, pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu