Mežaparkā plāno būvēt "Lidl" veikalu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 14. februārī, atbalstīja lokālplānojuma izstrādi teritorijai Rīgā, Ķīšezera ielā 8, kur iecerēta veikala "Lidl" būvniecība, portālu TVNET informēja RD pārstāvji.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir SIA “LIDL Latvija”. Lokālplānojuma mērķis ir grozīt Rīgas teritorijas plānojumu 2006.–2018. gadam, radot priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, nodrošinot tirdzniecības un pakalpojumu objekta būvniecībai nepieciešamos apbūves parametrus.

Kā skaidroja RD pārstāvji, lokālplānojuma teritorija, kas pašreiz nav apbūvēta, atrodas Mežaparka apkaimē, pie robežas ar Čiekurkalna apkaimi, tai nav tiešas funkcionālas saiknes ar vēsturisko apkaimes daļu. Piekļuve ir nodrošināta no Kokneses prospekta, Ķīšezera ielas un plānotās Mežezera ielas.

RD pārstāvji informēja, ka Rīgas teritorijas plānojuma grozījumi nepieciešami, lai radītu priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, nosakot tirdzniecības un pakalpojumu objekta būvniecībai nepieciešamos apbūves parametrus un tās darbības veikšanai nepieciešamo infrastruktūru.

Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam lokālplānojuma teritorija paredzēta kā teritorija ar lielu apzaļumojuma blīvumu.

Saskaņā ar stratēģijas pilsētas apdzīvojuma telpisko struktūru, teritorija ietilpst revitalizējamas priekšpilsētas daļā, kur jauna apbūve izvērtējama tikai izņēmuma kārtā un pieļaujama tikai tad, ja ir veiksmīgi integrēta apkaimē gan ar piekļuvi, gan publisko telpu. Savukārt Ķīšezera iela un tās pretējā pusē esošās teritorijas ir prioritāri attīstāmās teritorijas.

Izstrādājot lokālplānojumu, paredzēts definēt noteikumus tirdzniecības un pakalpojumu objekta izbūvei, kas nodrošina lielu apzaļumojuma blīvumu, gājējiem ērtu, drošu un patīkamu labiekārtotu publisko ārtelpu, teritorijas labiekārtojumā integrējot ilgtspējīgus lietusūdeņu novadīšanas risinājumus.

Autostāvvietu skaitam nevajadzētu pārsniegt spēkā esošo teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos minimāli noteikto normatīvu. Autostāvlaukumu paredzēt ar sadalošajām zaļajām salām, neplānojot vienlaidu autonovietnes klājienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu