Evangelista beidzot sabiedrībai parāda savu ķermeni: es vairs neskatos spogulī! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix, publicitātes foto

Pagājušā gada rudenī deviņdesmito gadu supermodele Linda Evangelista publiski atzinusies, ka ir "neatgriezeniski deformēta" tauku samazināšanas procedūras negatīvo seku dēļ.

Kā rakstīja BBC, 56 gadus vecā sieviete savā "Instagram" profilā publiski atklājusi, ka pirms pieciem gadiem ārstēšanas laikā piedzīvoja retu kosmētisku blakusparādību - tauku šūnas nevis samazinājušās, bet palielinājušās. Procedūrā, kurā Evandželista piedalījusies, ar saldēšanas metodi samazina tauku šūnas noteiktās ķermeņa vietās.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

 "Es esmu palikusi, kā mediji raksta, "neatpazīstama"," viņa raksta saviem 900 000 Instagram sekotājiem. Evangelista skaidro arī to, ka tas bijis iemesls, kāpēc viņa pazudusi no sabiedriskās dzīves.

Modele iesūdzēja tiesā "Zeltiq Aesthetics Inc"., pieprasot 50 miljonu dolāru sāpju naudu, apgalvojot, ka viņa nav spējusi strādāt un atgriezties dzīvē kopš šīs procedūras, kas viņu "brutāli sakropļoja".

"Man patika atrasties uz modes mēles. Tagad man ir bail sastapties ar kādu, ko pazīstu," viņa sacīja izdevumam "People". "Es vairs nevaru tā dzīvot, slēpjoties un kaunā. Es vienkārši vairs nevarēju dzīvot šajās sāpēs. Esmu gatavs beidzot runāt."

Kad ārsts viņai diagnosticēja paradoksālu tauku hiperplāziju (PAH), Evangelista bijusi neizpratnē: "Kas, pie velna, tas ir? Un viņš man teica, ka nedrīkstu ievērot diētu un nekādi vingrinājumi to nekā neatrisinās. Es mēģināju to salabot pati, domājot, ka daru kaut ko nepareizi. Es nonācu tiktāl, ka vispār neko neēdu. Man likās, ka esmu zaudējusi prātu."

PAH skar mazāk nekā 1% taukus samazinošās procedūras pacientu. Pēc tam, kad viņai tika diagnosticēts PAH, Evangelista veica vēl divas visa ķermeņa tauku atsūkšanas procedūras, bet tās nepalīdzēja. Tagad viņa saka, ka nevarot pielikt rokas pie sava ķermeņa, kurš ir totāli izmainījies -  ko viņa parāda izdevuma "People" publicētajās fotogrāfijās.

Tiesvedība turpinās, taču supermodele saka, ka viņai joprojām ir grūti aprast ar savu ķermeni.

"Es neskatos spogulī," viņa piebilst. "Tas vairs neizskatās pēc manis."

Deviņdesmitajos gados Evangelista ieguva slavu kā viena no supermodelēm, kas redzama augstākās modes skatēs visā pasaulē un uz populārā modes žurnāla "Vogue" vāka.

Viņa parādījās arī slavenajā Džordža Maikla mūzikas videoklipā līdzās Naomi Kempbelai un Sindijai Kraufordei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu