NVIDIA paīdzēs Jaguar Land Rover izstrādāt autonomās braukšanas sistēmu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover ir izveidojis vairāku gadu stratēģisko partnerību ar mākslīgā intelekta (AI) un skaitļošanas tehnoloģiju uzņēmumu NVIDIA, lai kopīgi izstrādātu un nodrošinātu nākamās paaudzes automatizētās braukšanas sistēmas, kā arī AI nodrošinātus pakalpojumus.

No 2025.gada visi jaunie Jaguar un Land Rover automobiļi tiks veidoti, izmantojot NVIDIA Drive™ programmatūras platformu, kas

nodrošinās plašu aktīvās drošības, automatizētās braukšanas un parkošanās sistēmu,

kā arī autovadītāja palīgsistēmu spektru. Automobiļa salonā sistēma nodrošinās mākslīgā intelekta funkcijas, tostarp vadītāja un pasažieru uzraudzību, kā arī uzlabotu transportlīdzekļa vides vizualizāciju.

Šis kompleksais risinājums ir balstīts uz NVIDIA Drive Hyperion™, kas ietver Drive Orin™ centralizētos AV datorus, Drive AV un Drive IX programmatūru, aizsardzības, drošības un tīkla sistēmas, kā arī apkārtējās vides sensorus. Drive Orin ir automobiļa mākslīgā intelekta smadzenes, un tajās darbojas Jaguar Land Rover operētājsistēma, savukārt Drive Hyperion ir centrālā nervu sistēma.

Jaguar Land Rover izmantos arī pašu izstrādātos datu centra risinājumus ar NVIDIA DGX™, kas domāti mākslīgā intelekta modeļu apmācībai, kā arī Drive Sim programmatūru, kas balstīta uz NVIDIA Omniverse™. Tā savukārt paredzēta fiziski precīzai reāllaika simulācijai.

Jaguar Land Rover programmatūras definētās funkcijas un tās visaptverošā verifikācijas un validācijas arhitektūra ļaus nodrošināt inovatīvus asistētās un automatizētās braukšanas pakalpojumus visā automobiļa ekspluatācijas laikā, izmantojot "over-the-air" programmatūras atjauninājumus.

Jaguar Land Rover mērķis ir līdz 2039.gadam sasniegt nulles oglekļa emisiju neto līmeni visā piegādes ķēdē, produktos un darbības veidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu