Atlantijas okeānā aizdedzies kuģis ar tūkstošiem VW un Porsche automobiļu (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Panamā reģistrētais kuģis Felicity Ace bija ceļā no Emdenes Vācijā uz Deivisvilu Savienotajās Valstīs, kad trešdien Atlantijas okeānā, netālu no Portugālei piederošajām Azoru salām uz kuģa izcēlās ugunsgrēks.

Portugāles jūras spēki apstiprinājuši, ka viena no tās patruļlaivām steigusi palīgā automašīnu pārvadātājam Felicity Ace, kas bija ceļā pāri Atlantijas okeānam. Kuģis raidīja trauksmes signālu pēc tam, kad vienā no kravas klājiem izcēlās ugunsgrēks, un neilgi pēc tika paziņots, ka visa 22 cilvēku apkalpe kuģi ir pametusi, ziņo The Drive.

Felicity Ace bija izbraucis no ostas Emdenā, Vācijā 10. februārī. Domājams, ka tajā atradās Porsche un citu Volkswagen Group zīmolu transportlīdzekļi. Sākotnēji bija paredzēts, ka kuģis ieradīsies Deivisvilā, Rodailendā 23. februāra rītā. Informāciju par to, ka krava, kas atrodas uz kuģa Felicity Ace, kavēsies, varēja iegūt arī Porsche pircējiem domātajā interneta vietnē.

Pēc trauksmes signāla pārraidīšanas trešdienas rītā ar Panamas karogu ejošo kuģi ātri sasniedza Portugāles jūras spēku patruļkuģis, kā arī četri citi kuģi, kas atradās šajā rajonā. Pēc tam kā Felicity Ace apkalpe bija pametusi kuģi, viņus uzņēma tankkuģis Resilient Warrior, kuru apkalpo Grieķijas uzņēmums Polembros Shipping Limited. Vēlāk apkalpe ar helikopteru tika nogādāta Azorās, savukārt Felicity Ace ir pamests likteņa varā un turpina dreifēt Atlantijas okeānā.

Felicity Ace uzbūvēts 2005. gadā, tā garums ir 200 metri, platums 32 metri, un tā kravnesība ir 17 738 tonnas. Pilnībā piekrauts kuģis varēja pārvadāt gandrīz 4000 transportlīdzekļu, vēsta The Drive. Pašlaik nav pieejama sīkāka informācija par ugunsgrēka cēloni, izņemot to, ka tas izcēlies kuģa kravas nodalījumā. Dūmojošais kuģis redzams attēlos, kas uzņemts no Resilient Warrior.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu