Četri neaizmirstami ceļojumu galamērķi romantiskai atpūtai divatā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Februāris ir romantikas mēnesis! Kad Valentīna diena nosvinēta, laiks ieplānot divvientulību kādā mīlētāju iecienītā ceļojuma galamērķī – tuvā vai tālā, eksotiskā vai ierastā, bet galvenais, lai šis piedzīvojums ir brīnišķīgs, neaizmirstams un iedvesmojošs. 

Lai arī ceļojumi vienmēr nes sev līdzi patīkamu satraukumu un atklāj jaunas pasaules daļas, jāatceras, ka ceļojums ir jāpielāgo abu partneru vēlmēm. Lūk, jautājumi, ko ir vērts uzdot viens otram, pirms iegādāties biļetes:

  • Vai vēlamies aktīvu (pārgājieni, ūdens sporta veidi, piedzīvojumu parki), pasīvu (zvilnēšana pludmalē ar burvīgu skatu uz tirkīzzilu ūdeni), izglītojošu (muzeji, izstādes) vai jaukta tipa ceļojumu?
  • Kāds ir mūsu budžets un vēlmes? Cik ilgi varam atļauties ceļot, ņemot vērā atvaļinājuma ierobežojumus?
  • Kuras valstis mūs uzrunā? Šo lēmumu noteikti ietekmēs pieejamie naudas līdzekļi, taču arī attālākas zemes kļūst arvien pieejamākas izmaksu ziņā.

Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours” iesaka skaistākos ceļojumu galamērķus, kuros romantika strāvos un virmos ik uz soļa.

Seišelu salas – patvērums ziemas nogurdinātajiem

Seišelu salas ir viena no pasaules skaistākajām vietām, kurp doties baudīt sauli, krāšņo dabu un okeāna burvību. Ne velti viens no pirmajiem Seišelu salas Pralēnas apmeklētājiem domāja, ka atradis Ēdenes dārzu. Šis ir ideāls ceļojuma galamērķis tiem mīlētājiem, kuri noguruši no ziemas aukstuma, tumsas, un vairāk par visu vēlas laiski apgulties siltās smiltīs pie ūdens, lai klausītos viļņu šalkoņā un putnu dziesmās.

Foto: Shutterstock

Seišelas nereti tiek dēvētas par patiesu paradīzi. Mazā valstiņa, kas atrodas Indijas okeānā, uz ziemeļiem no Madagaskaras, sastāv no vairāk nekā 115 salām. Salu bagātība ir tropu meži, kuros sastopami daudz dažādi, citur pasaulē nesastopami, reti dzīvnieki un augu sugas: mežonīgā vaniļa, zilie baloži, melnie papagaiļi, kokosriekstu palmas un medūzas, orhidejas un sarkanpieru papagaiļi.

Mājīgas viesnīcas, skaistas pludmales palmu paēnā, granīta klintis, lieliski laika apstākļi viscaur gadu, brīnišķīgas okeāna ainavas ar skaistu zemūdens pasauli un apbrīnas vērtiem saulrietiem – nav labākas vietas romantiskām brīvdienām par šo! Šī iemesla dēļ Seišelu salas īpaši ir iemīļojuši jaunlaulātie un pāri, kas vēlas baudīt romantisku divvientulību.

38 km2 lielajā Seišelu salā Pralēnā ir daudzas pludmales, bet viena no tām – Ance Lazio ir īpaša ar to, ka atzīta par vienu no pasaules desmit skaistākajām pludmalēm. Tā ir klinšu ieskauta lagūna, kas atgādina idillisko ainu no “Bounty” šokolādes reklāmas: žilbinoši baltas smiltis, tirkīzzils ūdens un sulīgi zaļas palmas. Ūdens šeit ir tikai par pāris grādiem vēsāks nekā gaiss un cilvēku nav daudz, tādēļ pludmale ir ideāli piemērota divvientulības baudīšanai.

Viesnīcas un vietējie iedzīvotāji tūristiem piedāvā gan daivingu, gan snorkelēšanu – koraļļi, gliemežvāki, 900 sugu zivis ar savu krāsu daudzveidību burtiski liek aizrauties elpai no sajūsmas. Interesanti, ka Pralēna ir vienīgā vieta Indijas okeānā, kur audzē melnās pērles. Pērļu fermu par simbolisku samaksu iespējams apskatīt klātienē. Savukārt, dodoties uz uz Curieuse salu, brīvā dabā var aplūkot milzu bruņurupučus – to tur esot ap 500.

Interesants fakts: Seišelu salas ir vienīgā vieta pasaulē, kur brīvā dabā aug mīlestības rieksts – kokosrieksts "coco D`Amour”. Pēc formas tas līdzinās sievietes klēpim, un šis simbols tiek izmantots visdažādākajos Seišelu salas suvenīros. Zinātāji teic, ka šī augļa sula esot viens no spēcīgākajiem afrodīzijiem.

Sicīlijas burvība

Itālija jau sen ir zināma kā sinonīms vārdam “mīlestība" – tā vien šķiet, ka šeit tā mīt ik uz soļa. Mīlētāju īpaši iecienīts galamērķis ir Itālijai piederošā Sicīlija – viena no skaistākajām un interesantākajām Vidusjūras salām, kas zināma arī kā leģendārās itāļu mafijas dzimtene. Salas klimats ir viens no maigākajiem Eiropā. Peldēšanas sezona te ilgst no maija līdz pat novembrim. Ne velti senie grieķi devēja Sicīliju par "saules salu”.  

Dodoties romantiskās brīvdienās uz Sicīliju, jūs savaldzinās salas sniegbaltas pludmales, brīnišķīgas klintis nelielos, klusos līcīšos, majestātiski kalni un sicīliešu sirsnīga viesmīlība. Patiesi unikāls Sicīlijas dabas objekts ir Etnas vulkāns, kas pastāvīgi spļaudās ar dūmiem un uguni. Noteikti jāatvēl arī laiks, lai izbaudītu tradicionālos Sicīlijas ēdienus un jaukās ēstuvītes, kas, pateicoties savai garšas daudzveidībai, dabīgumam un citādībai, ir slavenas visā pasaulē.

Foto: Shutterstock

Šī sala ir arī atslēga uz Itālijas izzināšanu. Nesteidzīgi klīstot pa romantiskas auras apdvestām ieliņām, varēsiet iepazīt un izzināt iespaidīgās Sicīlijas pilsētas ar senu vēsturi, savu kultūru, dabu un mākslu. Viena no populārākajām un šarmantākajām Sicīlijas pilsētām ir Taormina, kas uzbūvēta uz klinšaina plato 250 metru augstumā. Pateicoties tās atrašanās vietai, no pilsētas ieliņām paveras lielisks skats uz Jonijas jūru un Etnas vulkānu, bet vislabākie skatu punkti ir no IX Aprile pils un la Chiesa Madonna della Rocca baznīcas.

Sicīlijā piedāvā daudz iespēju iepazīt salu no dažādiem skatu punktiem, iznomājot automašīnu, dodoties izbraucienos ar velosipēdiem vai roku rokā soļojot pa gleznainām gājēju pārgājienu takām, kur aiz katra nākamā līkuma paveras elpu aizraujošas ainavas.

Foto: Shutterstock

Lai vai kurp Sicīlijā jūs dotos, ceļojuma fotogrāfiju albums tiks piepildīts acumirklī, jo katrs nākamais solis tā vien aicina tapt iemūžinātam romantiskā foto. 

Interesants fakts. Sicīlijā atrodas ārpus Grieķijas vislabāk saglabājušās antīko grieķu ēku drupas, kā piemēram, Tempļu ieleja pie Agrigento. Pastāv uzskats, ka šeit esošie tempļi ir pat skaistāki un iespaidīgāki nekā Atēnās.

Maldīvu salas – mīlētāju sapņu galamērķis

Kas var būt romantiskāks par Maldīvu salām?! Tirkīzzilās balto smilšu pludmales, galvu reibinošas klintis, koraļļu rifi gluži kā no bilžu grāmatas un, protams, restorāni ar eksotiskām maltītēm – Maldīvas patiesi ir mīlētāju sapņu galamērķis.

Foto: Shutterstock

Maldīvu salas atrodas aptuveni 70 km no Šrilankas, tās sastāv no 1192 mazām saliņām. 200 no tām ir apdzīvotas. Maldīvas ieskaujošajā Indijas okeānā mājo vismaz dažādas eksotisko zivju sugas, kuras tie pāri, kas iecienījuši aktīvāku atpūtu, var vērot snorkelēšanas laikā. Drosmīgākajiem ir arī iespēja nirt līdzās vaļhaizivīm, kuras cilvēkiem neuzbrūk un kopumā nav bīstamas. Dažas pat ļauj pieķerties sev pie spuras un peldēt tām līdzi. Maldīvu krāšņā daba – džungļi, savvaļas dzīvnieki, mežonīgie safari izbraucieni - tas viss padarīs jūsu brīvdienas neaizmirstamas!

Daudzos Maldīvu kūrortos ir pieejamas mīlas balodīšu iecienītas bungalo mājiņas ar privātajām pludmalēm un laipām, kā arī privātajiem baseiniem. Bungalo interjers parasti ir pieskaņots apkārtējai videi ar baltu linu gultasveļu, luksusa mēbelēm un saulē izbalējušām koka grīdām. Nereti mājiņas ir izbūvētas uz pāļiem un atrodas okeāna krastā, nodrošinot ideālus apstākļus divvientulības baudīšanai.

Interesants fakts. Maldīvu salas atrodas ļoti tuvu ekvatoram ar ļoti spēcīgu saules staru iedarbību, tādēļ ieteicams lietot aizsargkrēmu ar visaugstāko SPF – “sun protection factor” – atzīmi.

Madeira – romantiskiem piedzīvojumu meklētājiem

Pateicoties unikālajam klimatam, Madeira ir pazīstama kā mūžīgā pavasara sala – tā zaļo visu gadu, tai ir brīnišķīga ainava un subtropu klimats, kas lieliski piemērots romantiskai atpūtai. Pavasarīgais laiks šeit saglabājas visu gadu – nav īpaši karsts, bet arī neatdziest. Divas trešdaļas salas veido dabas liegums, kura lielāko teritoriju aizņem lauru meži, kas bagāti ar dažādiem augiem un dzīvniekiem. Madeiru atpūtai ieteicams izvēlēties tiem pāriem, kuri ir aktīvās atpūtas cienītāji, vēlas izbaudīt šķietami neskarto dabas skaistumu un mesties jaunos piedzīvojumos.

Foto: Shutterstock

Madeiras atrašana kartē prasīs zināmas pūles – šī Portugāles sala, ko dēvē par paradīzi, atrodas tālu no valsts cietzemes krasta. Interesanti, ka Āfrikas krasti atrodas tuvāk salai, apmēram 700 km no Madeiras un aptuveni 900 km no Lisabonas.

Madeirā ieteicams ir apmeklēt salas galvaspilsētu un lielāko pilsētu Funšalu. Tā ir ostas pilsētā, kurā regulāri piestāj kruīza kuģi, tāpēc tās piekraste ir bagāta ar lieliskiem restorāniem un viesnīcām. Salas galvaspilsēta viesiem piedāvā ne tikai iepazīties ar vēsturisko mantojumu, bet arī izmēģināt daudz ūdens aktivitāšu – sērfošanu, niršanu, peldes kalnu strautos un pat delfīnu un vaļu vērošanu.

Lai labāk iepazītu salu, ir vērts noīrēt auto un divatā doties izbraukumā uz Madeiras rietumu piekrasti, kas ir bagāta ar iespaidīgiem skatu laukumiem, tradicionāliem zvejnieku ciematiem un dabas brīnumiem. Īpašas romantikas apdvesta vieta ir Cabo Girao iezis, kur no caurspīdīga stikla novērošanas klāja paveras neaizmirstams skats uz Atlantijas okeāna viļņiem un akmeņaino kalnu pakājēm, kā arī brīnišķīga Funšalas panorāma un desmitiem kilometru zila Atlantijas tāle. 

Foto: Shutterstock

Interesants fakts. Iepazīstot salu, ieteicams doties pārgājienos pa levadām - apūdeņošanas sistēmas kanāliem. Pa šiem kanāliem ūdens tiek pārvadīts no salas mitrākajām vietām uz sausākajām. Blakus apūdeņošanas kanāliem ir ierīkotas takas, kas nodrošina piekļuvi vietām, kuras ir grūti sasniedzamas ar transporta līdzekļiem.

Svarīgi!

Šobrīd, plānojot brīvdienas, ir svarīgi sekot informācijai par Covid-19 drošības pasākumiem, kas tiek piemēroti lidostās, lidojumu un transfēru laikā, kā arī viesnīcās. Aktuālākajai informācijai par drošu ceļošanu vari sekot šeit.

"Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu