Blinkens nav atcēlis iepriekš norunāto tikšanos ar Lavrovu (1)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nav atcēlis ceturtdien plānoto tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, telekanālam CNN pirmdienas vakarā apliecināja divas ASV Valsts departamenta amatpersonas. Tiesa gan, augstākajām amatpersonām par to bijušas diskusijas visas dienas garumā.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas amatpersonas norādīja, ka rūpīgi sekos līdzi tam, ko dara Krievija, un otrdien gatavos nozīmīgu atbildi.

Daļa no šīs atbildes varētu būt lēmums par tikšanos Ženēvā, jo ASV jau iepriekš norādījušas, ka tā nenotiks, ja Krievija atkal iebruks Ukrainā.

Maskava otrdien apliecināja, ka Lavrovs joprojām ir gatavs tikties ar Blinkenu.

"Pat vissarežģītākajos laikos mēs sakām - mēs esam gatavi sarunām," skaidroja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās".

Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu