Baidena un Putina samits nenotiks, apstiprina Baltais nams (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV atcēlušas iepriekš plānotās tikšanās ar Krievijas augstākajām amatpersonām pēc tam, kad Vladimirs Putins atzina Austrumukrainas separātisko veidojumu "neatkarību", radot pamatu bažām par jaunu Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona birojs iepriekš bija paziņojis, ka Putins un ASV prezidents Džo Baidens "principiāli" vienojušies par kopīgu samitu ar noteikumu, ka Krievija neiebruks Ukrainā. Savukārt Kremlis norādījis, ka runas par samita plānošanu esot "pārsteidzīgas".

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki tagad izteikusies, ka Baidena-Putina samits "pavisam noteikti netiek plānots", taču diplomātiskās sarunas varētu notikt, ja Putins "mainīs kursu".

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens atcēlis plānoto tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Bija iecerēts, ka šīs tikšanās laikā varētu apspriest Baidena-Putina samitu, ziņo "The Moscow Times".

"Tagad redzam, ka sākas iebrukums. Krievija ir skaidri paudusi, ka principā noraida diplomātiju, tāpēc šobrīd nebūtu jēgas šādu tikšanos rīkot," lēmumu skaidroja Blinkens.

ASV otrdien izsludināja jaunas sankcijas pret Krieviju un paziņoja par 800 amerikāņu karavīru nosūtīšanu uz Baltiju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu