"Bellingcat": No Pleskavas Kijevas virzienā izlidojušas 18 Krievijas stratēģiskās militārās transportlidmašīnas (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pēc piespiedu nosēšanās ārpus Kijevas, Ukrainā, ceturtdien, 2022. gada 24. februārī, uz lauka ir redzams Krievijas helikoptera Ka-52 kaujas kuģis.
Pēc piespiedu nosēšanās ārpus Kijevas, Ukrainā, ceturtdien, 2022. gada 24. februārī, uz lauka ir redzams Krievijas helikoptera Ka-52 kaujas kuģis. Foto: AP/Scanpix

No Pleskavas pacēlušās 18 Krievijas armijas transportlidmašīnas "IL-76", kas lido Kijevas virzienā, ziņo starptautiskās pētnieciskās žurnālistikas organizācijas "Bellingcat" vadītājs Hristo Grozevs.

Ukrainas galvaspilsētu lidmašīnas varētu sasniegt aptuveni pēc stundas, atsaucoties uz avotiem Ukrainas valdībā, tviterī ziņo Grozevs.

Neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt “militāru operāciju” Ukrainā kaimiņvalstī no dažādām pusēm ceturtdienas rītā iebrucis Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un citas valstis, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, draud Maskavai ar ļoti nopietnām sankcijas, kuras drīzumā sola ieviest visdrīzākajā laikā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu