Arī "Maxima" atsakās tirgot Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centra "Akropole" veikalā "Maxima" ieviesti sociālās distancēšanās ierobežojumi. Ilustratīvs attēls.
Tirdzniecības centra "Akropole" veikalā "Maxima" ieviesti sociālās distancēšanās ierobežojumi. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Atbilstoši "Maxima" uzņēmumu grupas kopējai nostājai, "Maxima Latvija" ir apturējusi Krievijā un Baltkrievijā ražoto produktu iepirkumu un pieņēmusi lēmumu izņemt šīs preces no veikalu sortimenta.

Kā informēja uzņēmumā, par šo lēmumu tuvākajā laikā tiks informēti arī uzņēmuma sadarbības partneri, kas veic konkrēto preču piegādi.

Krievijā ražotas preces procentuāli veido pavisam nelielu daļu no kopējā "Maxima Latvija" produktu klāsta, tādēļ veiktās izmaiņas neietekmēs "Maxima" veikalu sortimentu, skaidroja uzņēmumā.

"Mūsu līdzšinējā pieredze Covid-19 pandēmijas kontekstā ļāvusi pārliecināties, ka nepieciešamības gadījumā Latvijas ražotāji spēj nodrošināt pilnvērtīgus preču krājumus un aizvietot arī importēto preču sortimentu,"

pauda uzņēmumā, piebilstot, ka veikalu sortimentā jau tagad dominē vietējo Latvijas ražotāju produkcija.

"Maxima Latvija" turpinās cītīgi sekot līdzi situācijas attīstībai un Latvijas valdības virzītajiem lēmumiem attiecībā uz jekbādiem iespējamiem ierobežojumiem un atbilstoši tiem īstenos rīcības plānu šādām situācijām.

Saskaņā ar portālā "Firmas.lv" pieejamo informāciju, SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 4,909 miljoni eiro. Uzņēmums 2020.gadā apgrozīja 878,07 miljonus eiro, gadu noslēdzot ar 31,3 miljonu eiro peļņu. Dati par uzņēmuma darbību pērn vēl nav pieejami.

Kā ziņots, vairāki uzņēmumi Latvijā ir paziņojuši par atteikšanos sadarboties ar partneriem Krievijā, kuras armija pēc Vladimira Putina pavēles iebrukusi Ukrainā.

Nosodot Krievijas un Baltkrievijas kopīgi sākto karu pret Ukrainu, kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finiera" vadība nolēmusi pārstrukturēt piegādes ķēdes un pārkārtot saimniecisko darbību, lai turpmāk nesadarbotos ar abu agresorvalstu pārstāvjiem.

Arī vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa "Eco Baltia" pieņēmusi lēmumu pārtraukt jebkāda veida sadarbību ar uzņēmumiem no Krievijas.

Savukārt viens no Baltijas lielākajiem mazumtirdzniecības tīkliem "Rimi Baltic" nolēmis pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu