Džonsons Zelenskim sola turpmāku Lielbritānijas atbalstu Ukrainai (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons piektdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski solīja, ka viņa vadītā valsts arī turpmāk atbalstīs Ukrainu.

Džonsona biroja paziņojumā pausts, ka telefonsarunā Zelenskis informēja Džonsonu par jaunākajiem Krievijas armijas uzbrukumiem, "tostarp par šausminošo notikumu attīstību Kijevā".

"Premjerministrs apņēmās arī turpmākajās dienās sniegt Ukrainai Lielbritānijas atbalstu laikā, kad Ukrainas iedzīvotāji un pasaule turpina parādīt, ka [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins nevar rīkoties nesodīts," piebilsts paziņojumā.

Lielbritānija ir izteikusi gatavību sniegt Ukrainai papildu militāru atbalstu, tostarp aizsardzības ieročus, kas var izraisīt letālas sekas. Vienlaikus aizsardzības ministrs Bens Voless ir noraidījis iespēju uz Ukrainu sūtīt britu karavīrus.

"Tas izraisītu Eiropas karu, jo mēs esam NATO dalībvalsts, un tādēļ Krievija uzbruktu NATO," paskaidroja ministrs.

Džonsons, kurš ceturtdien paziņoja par vairākām sankcijām Krievijas uzņēmumiem, bankām un Putina sabiedrotajiem, atzina, ka pasauli šāds iebrukums Krievijas kaimiņvalstī ir satriecis.

Telefonsarunā ar Zelenski viņš uzteicis "Ukrainas iedzīvotāju drosmi un varonību, stājoties pretī Krievijas vardarbības kampaņai".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu