"MV Latvia" aptur Krievijas un Baltkrievijas produktu importu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: shutterstock.com

"MV group" pārvaldītais uzņēmums SIA "MV Latvia" pārtraucis Krievijas un Baltkrievijas produktu importu Latvijā, ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Paužot nosodījumu Krievijas militārajai agresijai, uzņēmums atteicis jaunos pasūtījumus no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī tiek meklētas iespējas atcelt daļu esošo importa pasūtījumu, kas nāk no abu minēto valstu ražotājiem, pauž "MV group" ģenerāldirektors Marijus Cilcius.

"MV Latvia" piedāvā vairumtirdzniecībā dažādus alkoholisko dzērienus, uzkodas, kā arī kafijas un bezalkoholisko dzērienus. Tāpat, uzvarot publiskā iepirkumā, no 2020.gada 1.janvāri kompānija kļuva par "British American Tabacco" tabakas izstrādājumu oficiālo izplatītāju Latvijā. Uzņēmuma apgrozījums 2020.gadā bija 68,942 miljoni eiro, bet peļņa - 819 889 eiro.

"MV Latvia" pamatkapitāls ir 953 300 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "MV Latvia" vienīgā īpašniece ir Lietuvas kompānija "Mineraliniai vandenys", bet patiesie labuma guvēji ir divi Lietuvas pilsoņi.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 24.februārī, solidarizējoties ar Ukrainu un krasi iestājoties pret militāro agresiju, ko Krievija izvērsusi Ukrainā, mazumtirgotājs "Rimi Baltic" paziņoja, ka pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirdzniecību, kā arī mazumtirgotājs "Maxima Latvija" paziņoja, ka kompānija ir apturējusi Krievijā un Baltkrievijā ražoto produktu iepirkumu un pieņēmusi lēmumu izņemt šīs preces no veikalu sortimenta.

Tāpat par lēmumu pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību paziņojuši citi mazumtirdzniecības veikalu tīkli.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 24.februāra, rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu