Mediji: Turcija vēl nav lēmusi par Dardaneļu slēgšanu Krievijas kuģiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: ADEM ALTAN / AFP

Turcija vēl nav pieņēmusi lēmumu par Dardaneļu slēgšanu Krievijas karakuģiem, lai gan iepriekš par to paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Saskaņā ar aģentūras "Reuters" ziņoto, kāda turku amatpersona izteikusies, ka Ankara "nav pieņēmusi lēmumu slēgt šaurumus Krievijas kuģiem".

Kā vēstīts, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien instagramā paziņoja, ka Turcija aizliegusi Krievijas karakuģiem kuģot caur Dardaneļiem, liedzot tiem piekļuvi Melnajai jūrai.

Zelenskis pateicās Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam un turku tautai par izrādīto atbalstu cīņā pret Krievijas iebrukumu.

"Aizliegums Krievijas karakuģiem iekļūt Melnajā jūrā, kā arī vērā ņemamā militārā un humānā palīdzība Ukrainai šodien ir ļoti svarīga. Mēs to nekad neaizmirsīsim," uzsvēra prezidents.

Kijeva Turcijai lūdza slēgt Dardaneļu un Bosfora jūras šaurumus Krievijas karakuģiem ceturtdien, kad Krievija sāka iebrukumu Ukrainā.

Starptautisko tiesību normas paredz, ka Turcija pārvalda Bosfora un Dardaneļu šaurumus. Miera laikos tirdzniecības kuģu navigācijai šaurumos nav ierobežojumu, bet karakuģiem ir noteikti ierobežojumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu