Kalvītis: Gāzes cena pieaugusi vismaz 2,5 reizes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Karš Ukrainā ir izraisījis gāzes tirgus cenu katastrofu. "Latvijas gāzes" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis Latvijas Televīzijas ziņu speciālizlaidumā norādīja, ka pašreiz gāzes cena pieaugusi vismaz 2,5 reizes.

Karš Ukrainā cenu svārstības gāzes tirgū ietekmējis tā, kā to iepriekš nemaz nevarēja paredzēt. Tas savukārt rosina domāt, vai maz ir ekonomiski izdevīgi turpināt valstī izmantot gāzi, pauda Kalvītis, piebilstot, ka "šādām cenām vienkārši nav iespējams normāli funkcionēt."

Tikmēr AS “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss, vaicāts, vai pie šādām gāzes cenām spēsim nodrošināt nepieciešamos gāzes apjomus, paskaidroja, ka gāzes cena kāpusi visā Eiropā, tomēr Latvijai, Lietuvai un Igaunijai ir pietiekami daudz gāzes, lai varētu apgādāt valstis arī visu nākamo sezonu.

"Ja mēs skatāmies uz šī brīža situāciju, tad redzam, ka martā Inčukalnā esam sākuši iesūknēšanas sezonu un 80%, kas nāk no Lietuvas virziena, nāk no Klaipēdas termināla. Šobrīd mēs varam droši – gan Lietuva, gan Latvija, gan Igaunija – apgādāt sevi visu nākamo gadu ar sašķidrinātās gāzes termināli."

Bariss atkārtoti uzsvēra, ka karš Ukrainā Latvijai nav radījis apgādes riskus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu