Vīrietis izdzer 200 kafijas tasītēm ekvivalentu kofeīna devu un mirst

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kafijas pupiņas
Kafijas pupiņas Foto: Unsplash

Vīrietis kļūdījās, sverot kofeīna pulveri, kā rezultātā izdzēra nāvējošu kofeīna daudzumu, kas ekvivalents aptuveni 200 tasītēm kafijas.

29 gadus vecais Toms Mansfīlds bija personīgais treneris, kurš pasūtīja 100 gramus kofeīna pulvera, kuru plānoja izmantot sporta dzērienu pagatavošanā. Tiesa, sverot pulveri, viņš pamatīgi nokļūdījās un rezultātā izdzēra nāvējošu kofeīna devu.

Rekomendētā kofeīna pulvera deva vienā dzērienā ir 60 līdz 300 miligramu, tomēr svariem, kurus izmantoja Mansfīlds, sākuma svars bija uzstādīts uz 2 gramiem, proti, rezultātā vīrietis uzņēma vairākus gramus kofeīna, vēstīts izdevumā “BBC”.

Tūliņ pēc dzēriena izdzeršanas Mansfīlds saķēra krūtis un teica, ka viņa sirds sitoties ļoti ātri. Pēc tam viņam pa muti sākušas nākt putas. Viņa sieva nekavējoties izsauca ātro palīdzību, kurai diemžēl neizdevās glābt vīrieša dzīvību. Viņš piedzīvoja sirdstrieku un mira tajā pašā dienā.

Vēlāk autopsijā noskaidrojās, ka Mansfīlda asinīs bija 392 miligrami kofeīna uz katru asiņu litru. Parastais kofeīna daudzums, kas nonāk asinīs pēc vienas kafijas tasītes izdzeršanas, ir 2 līdz 4 miligrami uz katru asiņu litru.

Kofeīna pulveri var būt ļoti bīstami, jo tie ir daudz spēcīgāki nekā kofeīnu saturoši dzērieni. Robeža starp drošu kofeīna pulvera devu un bīstamu dzīvībai ir ļoti šaura.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu