"Uzņēmēji mieram" iniciatīvā saziedots vairāk nekā viens miljons eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kustībā "Uzņēmēji mieram" nedēļas laikā ir apvienojušies gandrīz 200 uzņēmumi un uzņēmēji, saziedojot 1 105 900 eiro, turklāt papildu naudas ziedojumiem vienas nedēļas laikā sadarbībā ar partneriem uz Ukrainu nosūtītas arī piecas kravas ar humāno palīdzību aptuveni pusmiljona eiro vērtībā,  informēja kustības pārstāvji.

Līdzšinējie kravu sūtījumi bija saistīti ar primārās nepieciešamības precēm, pārtiku, medikamentiem un ekstremālos apstākļos izdzīvošanai nepieciešamajām lietām. Kopumā pirmās darbības nedēļas laikā "Uzņēmēji mieram" uz Ukrainu nogādāja vairāk nekā 231 000 vienību ar medicīnas, higiēnas un citām ikdienā vajadzīgām lietām 560 000 eiro vērtībā.

Kustības pārstāvji informē, ka uz Ukrainu līdz šim nosūtīti 1300 pāri termozeķu, 1300 roku sildītāji, 334 guļammaisi, 1627 pakas ar sauso pārtiku, 6392 paciņas ar riekstiem un žāvētiem augļiem, 40 136 konservētas pārtikas iepakojumi, 471 ārējā baterija un mobilo tālruņu lādētājs, 200 matrači, 178 428 vienības dažādu medicīnas un higiēnas preču, 5452 iepakojumi ar dažādiem medikamentiem un citas vajadzīgas lietas.

Kustības pārstāvji norāda, ka medicīnas un higiēnas preces, ko gaida Ukrainā, ir saites, pirmās palīdzības somas, žņaugi, plāksteri, katetri, pārsēji, cimdi, maskas, šļirces, reanimācijas somas, ķirurģiskie instrumentie, nestuves, apdegumu pārsēji, mitrās salvetes, autiņbiksītes, tamponi, zobu sukas, zobu pasta, kā arī pārtika un citas ikdienā vajadzīgas lietas.

"Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ukrainas vēstniecība, tādas nevalstiskās organizācijas kā "Ziedot.lv", "Viegli palīdzēt", "Martas centrs" un citas humānās palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs Ukrainā ir Nacionālā gvarde.

Ziedojumi tiek vākti, lai sniegtu praktisku palīdzību, kā arī nākotnē veidotu visaptverošu un koordinētu atbalsta tīklu, kas spēj sniegt tieši tādu atbalstu, kāds ir nepieciešams karadarbības skartajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu