Komercpārvadājumos licence būs vajadzīga par 2,5 tonnām smagākām kravām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārvadātājiem, kas nodarbojas ar kravu komercpārvadājumiem, no otrdienas, 15.marta, būs nepieciešama licence tikai tad, ja kravas komercpārvadājumi tiks veikti ar kravas transportlīdzekļiem vai to sastāviem, kuru pieļaujamā pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji

To paredz grozījumi Autopārvadājumu likumā.

Izmaiņas veiktas, lai tās būtu vienādas ar prasībām, kādas Eiropas Savienības (ES) regula nosaka starptautiskajiem pārvadājumiem. Līdz šim licence bija nepieciešama visiem pārvadātājiem, kas veic kravu komercpārvadājumus ar kravas transportlīdzekļiem neatkarīgi no to pilnās masas.

Pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēs veikt ar M1 kategorijas transportlīdzekli bez pasažieru sēdvietu ierobežojuma. Līdz šim komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēja veikt ar M1 kategorijas transportlīdzekli, kam ir ne vairāk kā četras pasažieru sēdvietas.

No šā gada 21.maija pārvadātājiem, kas veiks starptautiskos kravas komercpārvadājumus, obligāti būs jāsaņem Eiropas Kopienas atļauja un Eiropas kopienas atļaujas apliecināta kopija.

Autotransporta direkcija aicina pārvadātājus, kas veic starptautiskos pārvadājumus ar kravas transportlīdzekļiem ar pilno masu līdz 3,5 tonnām, dokumentus pieteikt un saņemt jau tagad, neatstājot dokumentu saņemšanu uz pēdējo brīdi.

Pārvadātājiem, kas veiks pārvadājumus tikai Latvijas teritorijā, arī turpmāk būs jāsaņem licences kartītes katram kravas transportlīdzeklim, kam pieļaujamā pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas, ieskaitot piekabi.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu