Es domāju, ka atgriezties pirmssankciju pasaulē ir neiespējami. Šobrīd mēs atrodamies jauna sākuma rītausmā. Pat ja viņš [Putins] aptur karu, rietumvalstis neapturēs sankcijas. Mēs esam sākuši dzīvot jaunā ekonomikā, ko paši izprovocējām,” – ar šādu komentāru noslēdzas saruna ar Krievijas uzņēmēju, kurš drošības apsvērumu dēļ vēlējās palikt anonīms. Intervijā portālam TVNET viņš uzsver propagandas izšķirošo lomu turpmāko politisko notikumu attīstībā.

Pagājušajā nedēļā rakstīju par niecīgo iespēju sagaidīt plašus protestus, kurus iniciētu Krievijas strādnieki. Būtu naivi cerēt, ka Krievijas vismazāk aizsargātie iedzīvotāji – lielā skaitā, bet vāji organizēti, finansiāli atkarīgi no valsts subsīdijām, ar ierobežotām iespējām ietekmēt savas valsts informatīvo telpu – spēs īstenot Rietumu kāroto politiskā režīma nomaiņu.

Vai šādas cerības būtu pamatoti saistīt ar Krievijas vidusšķiru? 2011. gada protesti sākās Krievijas bagātākajās pilsētās – Maskavā un Sanktpēterburgā. Izglītoti, turīgi, labi informēti cilvēki arī šoreiz varētu būt protestu priekšgalā, jo šis slānis apzinās Krievijas noziegumus Ukrainā. Turklāt Rietumu sankcijas smagi skars ne tikai “parastos” valsts iedzīvotājus, bet arī Krievijas biznesa sektoru. Vai uzņēmēji varētu izrādīt nopietnu pretestību Putinam?

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X