No Lasvegasas līdz Karību jūras salām. Vietējie atklāj patiesību par dzīvi tūrisma mekās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: reddit.com

Ik gadu tūkstošiem tūristu apmeklē ASV slavenākās vietas – visus vilina Holivuda, Lasvegasa un Maiami saulainās pludmales. Ja spīd saule, tad ir laimīgas brīvdienas. Vai tiešām tā ir?

Lūk, arī vietējo iedzīvotāju pārdomas, kas atrodamas populārajā interneta platformā “Reddit”!

Kas paliek Lasvegasā, paliek internetā?

“Dzīvojot Lasvegasā, es neskaitāmas reizes esmu dzirdējis, ka tas, kas notiek Lasvegasā, paliek Lasvegasā.

Ļaujiet man pastāstīt, kā ir. Tas, kas notiek šeit, paliek uz mūžīgiem laikiem internetā, un to redzējis katrs vietējais, ko esat savā ceļā saticis.

Tādēļ – nedariet neko muļķīgu, ko pēc tam nāksies nožēlot.”

Foto: reddit.com

Havaju salu dārgās mājas

“Havaju salās uzturējos vien neilgu brīdi.

Pastāv uzskats, ka Havaju salas ir brīnišķīga vieta, kur dzīvot. Saprotiet mani pareizi. Tā varētu būt viena no skaistākajām vietām pasaulē, un patiesi ir daudz neparastu lietu, kuru dēļ vērts šeit būt.

Tomēr šeit ir dārga pārtika un reti kurš var atļauties nopirkt mājokli. Daudzi šejienieši dzīvo kopā ar vecākiem un vecvecākiem tādēļ vien, ka nevar atļauties īrēt mājokli.

Daudzi īpašumi šeit iegādāti kā brīvdienu mājas, un šis ir faktors, kādēļ īpašuma cenas ir uzkāpušas “debesīs”.

Tai pašā laikā šie brīvdienu mājokļi atrodas dzīvojamo namu rajonos, un biežās īrnieku maiņas nenāk par labu pastāvīgajiem iedzīvotājiem.

Liela problēma ir troksnis, ko rada šie salu viesi.

Rodas tāds kā apburtais loks – mājas tiek pārdotas izīrēšanai tūristiem, un pieprasījuma dēļ ir teju neiespējami tās iegādāties par pieņemamu cenu.

Foto: reddit.com

Holivuda ir štrunts

“Holivudā pilnīgi viss ir pārvērtēts.

"Slavas ieleja”, vēsturiskais kino pilsētiņas orientieris, ir interesanta pirmās divas sekundes.

1922. gadā celtais Graumana ķīniešu teātris patiesībā ir daudz mazāks, nekā jums šķiet.

Holivudas pilsētas zīme izskatās vienkārši štruntīgi. Un, nē, jūs, ejot pa Holivudas ielām, nesatiksit slavenus aktierus un mūziķus.

Šeit visur ir daudz cilvēku, uz ielām nelāgi smako, un uz katra stūra jāmēģina tikt garām uzbāzīgiem ielu māksliniekiem, kuri pārvietojas ar rikšām.”

Foto: reddit.com

Divas platas ielas, kas grimst okeānā

Floridu uzskata par “Saules štatu”, jo šeit taču ik dienas spīd saule. Tomēr tā nav.

Pavasaros un vasarās šeit līst katru dienu. Un tomēr – tūristi izskatās pārsteigti par šo faktu.

Un, nē, Disnejlendu nepārklāj milzu kupols, kas aiztur lietu un moskītus. Kaut gan tieši šeit par tūristu aizsardzību pret uzmācīgajiem moskītiem tiek domāts visvairāk.

Maiami nav nemaz tik vilinoša kā izskatās TV. Te ir būtībā divas platas ielas, kas vijas gar pludmali, un viss. Nedomāju, ka jūs vēlētos dzīvot blakus pludmalei, jo viss ir dārgs un lēnām grimst okeānā.

Floridā vairāk nekā jebkurā citā štatā var novērot milzīgo plaisu starp turīgajiem un mazāk turīgajiem.

Maiami pilsētā uz ielām ir ārkārtīgi daudz bezpajumtnieku, tai pašā laikā daudzi jaunuzcelti apartamenti stāv tukši un nepabeigti. Īsāk sakot, Florida ir domāta tikai ļoti bagātiem iedzīvotājiem.”

Foto: reddit.com

Laupīšanas un izvarošanas Karību stilā

“Daudziem iebraucējiem šķiet, ka Karību jūras salās visi to vien tik dara kā zviln saulē un laiski malko kokosriekstu sulu.

Patiesībā šī valsts ir dziļa sabrukuma priekšā. Reizi trīs gados šeit plosās postošas viesuļvētras, cilvēkiem nav kur dzīvot, kaut arī vietējā vara iegulda prāvus līdzekļus, lai šiem cilvēkiem palīdzētu.

Tikmēr valdības vīri ir korumpēti, un nākamajās vēlēšanās mūs sagaida vēl viena drāma.

Ņemiet vērā, ka Karību jūras salās jums var uzbrukt, apzagt, izvarot, cilvēku tirdzniecība šeit patiešām pastāv, sevišķi tad, ja esat baltādains.

Negodprātīgiem šejieniešiem nez kādēļ šķiet, ka piederība balto rasei automātiski nozīmē arī to, ka jums ir daudz naudas.”

Foto: reddit.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu