Mazumtirgotāji: Drīzumā sāls veikalos būs pieejams ierastajā daudzumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sāls trauciņš
Sāls trauciņš Foto: Pixabay

Drīzumā sāls veikalos būs pieejams ierastajā daudzumā, norādīja aptaujāto mazumtirdzniecības veikalu tīklu "Rimi", "Maxima" un "top!" pārstāvji.

Veikalus "top!" pārstāvošā uzņēmuma SIA "Iepirkumu grupa" mārketinga direktore Ilze Priedīte aģentūrai LETA sacīja, ka pagājušajā nedēļā veikti papildu sāls pasūtījumi uz "top!" veikalu noliktavām, tādējādi šīs nedēļas otrajā pusē krājumi tiks papildināti.

Tāpat viņa norādīja, ka "top!" veikalos vairs nevajadzētu būt sāls iztrūkumam, kas radies lielā pieprasījuma dēļ.

Priedīte arī minēja, ka šobrīd nav izteikts deficīts nevienā preču grupā, kā arī "top!" veikalos netiek prognozēti jauni preču iztrūkumi, jo gan sāls, gan citu preču gadījumā, piegādes tiek atjaunotas un iztrūkstošo zīmolu produkti tiek aizvietoti ar citiem.

Arī "Rimi Latvia" Kategoriju departamenta direktors Milans Blūms aģentūrai LETA atzīmēja, ka "Rimi" veikalos sāls tiek pakāpeniski nodrošināts visiem veikaliem, kā arī piegādātāji ir apstiprinājuši, ka sāls krājumi ir pietiekoši. Šobrīd veikala sortimentā pieejams dažādu zīmolu un veidu sāls.

Viņš arī aicina pircējus saglabāt mieru, lai pēc iespējas raitāk atgrieztos pie ierastās preču aprites.

Tāpat arī "Maxima" veikalos tiek strādāts pie tā, lai parūpētos par papildu alternatīvām rupjajam sālim, tomēr veikalos jau šobrīd ir pieejami citi sāls veidi, tostarp smalkais sāls un Himalaju sāls, ko nodrošina partneri no Itālijas, Spānijas un Pakistānas, sacīja "Maxima Latvija" pārstāve Laura Bagātā.

Vienlaikus viņa atzīmēja, lai praktiski pielāgotos esošajam pieprasījumam, ir nepieciešams laiks.

Tāpat "Maxima" pārstāve aicināja cilvēkus saglabāt mieru un iegādāties rezerves nelielā apjomā.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" 2020.gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro. "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

Vienlaikus "Maxima Latvija" 2020.gadā strādāja ar 878,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 13,8% un bija 31,305 miljoni eiro. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro, liecina '"Firmas.lv" informācija. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Nums. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".

Savukārt ar preču zīmi "top!" Latvijā darbojas 201 pārtikas veikals, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem - SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", AS "Roga-Agro", SIA "G.A.L.", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu