Žīguru apkaimes mežos cilvēkam uzbrūk lācis; cietušais nogādāts slimnīcā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien, 15. martā, Balvu novada Žīguru apkaimes mežos lācis uzbrucis VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) darbiniekam, vēsta portāls "medibam.lv".

Cietušais ir uzņēmuma darbinieks, kurš uzbrukuma brīdī pildīja darba pienākumus un apskatīja jaunaudzi. Pēc negadījuma darbinieks nogādāts slimnīcā. Uzņēmuma speciālisti šobrīd veic informācijas apkopošanu un analīzi.

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks, komentējot notikušo, skaidroja, ka mednieki jau iepriekš paredzēja, ka tā var gadīties.

"Par laimi, cilvēks ir tikai ievainots un iznākums nav letāls. Lāča uzbrukuma gadījumā ievainojumi parasti ir ļoti smagi un bieži nāvējoši. Tas varētu būt tikai sākums. Atbildīgajām iestādēm noteikti jādomā, ko darīt, lai situācija neatkārtotos,” tā Haralds Barviks.

Savukārt ziņu aģentūrai LETA AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs apstiprināja, ka Žīguru meža masīvā lācis otrdien uzbrucis LVM darbiniekam.

Cietušais ir uzņēmuma darbinieks, kurš uzbrukuma brīdī pildīja darba pienākumus un apsekoja jaunaudzi. Uzbrukums noticis aptuveni plkst.11.30.

Kotovičs skaidroja, ka darbinieks, apsekojot jaunaudzes, krūmos sadzirdējis tādu kā pīkstienu. Lai aizbaidītu dzīvnieku, darbinieks sasitis plaukstas, taču tajā pašā laikā no krūmiem izlēcis lācis. Cenšoties izvairīties no iespējamā uzbrukuma, darbinieks mēģinājis bēgt, taču ir paslīdējis un nokritis.

Lācis uzbrucis vīrietim, sakožot viņu kājā.

LVM darbiniekam lāci izdevies aizbaidīt, sperot un skaļi kliedzot. Pēc tam vīrietis devies uz automašīnu un braucis uz Balvu slimnīcu.

Kotovičs arī informēja, ka, pēc šuvju uzlikšanas, darbinieks no medicīnas iestādes ir devies mājup.

Tāpat viņš atzīmēja, lai arī lāču populācijai pašlaik Latvijā ir tendence pieaugt un mežos arvien vairāk novērotas dzīvnieka pēdas, līdz šim šādi uzbrukumi nav reģistrēti.

Kotovičs arī sacīja, ka pašlaik notiek situācijas izvērtējums. Turklāt, ņemot vērā, ka lācis Latvijā ir aizsargājamo dzīvnieku sarakstā, tiks piesaistīta arī Dabas aizsardzības pārvalde.

Jau ziņots, ka LVM pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 405,295 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas pieauga par 71,4% - līdz 130,354 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu