Kā sakārtot mākslinieku radošo bardaku darbnīcā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ikea

Pirmajā raidījumā "Manas mājas ar IKEA" sērijas varoņi ir Jana, Edgars un viņu meitiņa Estere. Šai daudzkrāsainajā telpā ir iekārtota darbnīca diviem māksliniekiem, kuri iegulda savu radošo enerģiju neparastā vaļaspriekā – miniatūru veidošanā.

Iekārtojums ir drīzāk improvizēts nekā rūpīgi izplānots un, lai arī pirmajā acu uzmetienā šķiet, ka te ir pārpārēm plauktu un skapīšu, daudzajiem sīkumiem vietas tomēr trūkst, turklāt mēbeles nav saskaņotas, tāpēc kopiespaids ir nedaudz haotisks. Nemierīgu tēlu rada sīku priekšmetu pārpilnība, ko vēl izceļ krāsainās sienas. 

Vai interjera dizainerei Elīnai izdosies trāpīt mērķī, iekārtojot darba telpu, lai tā neradītu pieblīvētības iespaidu un tomēr nodrošinātu gana vietas skaistāko darbu eksponēšanai?

Darbnīcā svarīgākā vieta, protams, ir darba galds. Dizainere Elīna, plānojot tā novietojumu, rēķinās ar faktu, ka šai telpā darbojas divi cilvēki, tāpēc ir ērti, ja galds ir pieejams no abām pusēm. Jāņem arī vērā, ka ģimenes neparastais vaļasprieks prasa neparastus mantu glabāšanas risinājumus, tāpēc šeit dizainere ir radījusi veselu perforētu dēļu sienu, ko var papildināt ar dažādiem piederumiem dažādiem priekšmetiem. Praktisks interjera papildinājums ir pakāpšanās soliņš, no kura var aizsniegt augstākus plauktus vai izmantot to kā papildu sēdvietu.

Rezultātu skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu