Jau drīzumā būtiski pieaugs aviobiļešu cenas, prognozē "Ryanair"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Aviokompānijas “Ryanair” vadītājs Maikls O’Līrijs izteicis prognozi, ka jau šajā vasarā aviobiļetes maksās dārgāk nekā pirms pandēmijas.

“Šī gada martā aviobiļetes vidēji bija lētākas nekā 2019. gadā, šāda tendence saglabāsies vēl aprīlī un maijā. Vasarā gan cenas varētu būtiski kāpt, sasniedzot par vismaz 5-10% augstāku līmeni nekā pirms pandēmijas,” sacīja O’Līrijs izdevumam “Irish Independent”.

Lidsabiedrības vadītājs norāda, ka cenu kāpumu radīs mazāks reisu skaits, kā arī arvien pieaugošs pieprasījums pēc aviobiļetēm.

Tāpat Eiropas lielākā aviokompānija paziņoja, ka martā “Ryanair” pirmo reizi pārvadājis vairāk pasažieru nekā pirms pandēmijas.

O’Līrijs gan piebilda, ka pašlaik ir pārāk optimistiski apgalvot, ka “koronavīrusa pandēmija aviācijas nozarē vairs nav jūtama”. Pēc viņa teiktā, cilvēku vēlme ceļot ir atgriezusies, tāpat milzīgs pieprasījums (līdz ar to – arī augstas cenas) ir reisiem Lieldienu brīvdienās. Tas it īpaši attiecināms uz Lielbritāniju, taču tur ik dienas tiek atcelti vairāki desmiti reisu, jo ar koronavīrusu joprojām turpina slimot gan piloti, gan lidojumu apkalpes locekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu