Pieci unikāli ceļojuma galamērķi, kas nav iekļauti tūrisma bukletos. Sarakstā – arī Igaunija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.reddit.com

Pavasara siltie mēneši tuvojas, un ir laiks apdomāt kādu interesantu brīvdienu maršrutu. Tam nebūt nav jābūt dārgam un populāram kūrortam vai ļaužu piepildītai Eiropas metropolei. Ļauj vaļu fantāzijai un izvēlies valsti, kas ne vien apburs ar savu krāšņo dabu, bet piedāvās mazāk izpētītu, cilvēku nenogurdinātu pieredzi savvaļā! Lūk, pieci ieteikumi, kurus apkopojuši interneta foruma “Reddit” aktīvākie lietotāji!

Grieķijas vidiene

Foto: www.reddit.com

Kaut arī Grieķija daudziem ceļotājiem saistās galvenokārt ar balto smilšu pludmalēm, sauli un zvilnēšanu ērtā grieķu kotedžā, baudot vietējo iedzīvotāju viesmīlību, Grieķija var būt arī mežonīga un cilvēka rokas neskarta.

Tā, piemēram, Meteoras kalnu grēda Grieķijas centrālajā daļā būs lielisks galamērķis kalnu tūrisma cienītājiem, kur līdzās gājienam ir iespēja apmeklēt senas un nomaļas pareizticīgo baznīcas.

Dienvidskotijas augstiene

Foto: www.reddit.com

Tie, kuri dodas uz Skotiju ar nolūku kāpt kalnos un izbaudīt teiksmainās ainavas, parasti izvēlas doties uz augstienēm.

Taču arī Skotijas dienvidos, netālu no robežas ar Angliju, ir ko redzēt, turklāt, pateicoties nelielam cilvēku skaitam, šī pieredze būs vairāk piemērota tiem, kuri nemīl ļaužu pūļus uz kalnu taciņām vai rindas pie pacēlājiem.

Mūsu pašu Tallina

Foto: www.reddit.com

Arī Igauniju interneta lietotāji ir novērtējuši kā brīnišķīgu ceļojuma galamērķi, uzsverot lidostu ērtību, salīdzinoši zemās cenas, ērto sabiedrisko transportu.

Tallinā uzteicamas ir ielu tīrības, draudzīgi cilvēki un gards ēdiens. Šī, protams, būs lieliska alternatīva tiem, kuri vēlas skandināvu komfortu un skaistos pilsētu skatus par salīdzinoši zemām izmaksām.

Spānijas vidiene

Foto: www.reddit.com

Barselonas čalas un krāsainie muzeji, Malagas dienvidnieciskā eksotika un pludmales, protams, ir iekārojami galamērķi daudziem eiropiešiem, taču Spānija – tā nav tikai saule un pludmales.

Spānijas vidienes mazpilsētās iespējams nobaudīt gan brīnumgardu ēdienu, gan satikt jaunus cilvēkus un nebūt neizdot kaudzi naudas.

Velsas ziemeļi

Foto: www.reddit.com

Snoudona kalni ar augstāko punktu 1085 m augstumā varētu kalpot par iedvesmu “Gredzenu pavēlnieka” pastkartīšu izgatavotājiem.

Velsa piedāvā ne vien gardu sieru, kas gatavots pēc senām receptēm, bet arī iespēju izbraukt ar kalnu vilcienu un varbūt satikt arī kādu kalnu kaziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu