ES spriedīs par Krievijas naftas embargo pēc Francijas vēlēšanām, vēsta laikraksts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Marina Lepēna, Emanuels Makrons
Marina Lepēna, Emanuels Makrons Foto: IAN LANGSDON/EPA, ELIOT BLONDET-POOL/SIPA/2106251852

Eiropas Savienība (ES) plāno ieviest pakāpenisku embargo Krievijas naftas iepirkumiem, lai turpinātu sodīt Maskavu par iebrukumu Ukrainā, tomēr sarunas pēc būtības sāksies ne ātrāk kā pēc Francijas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz saviem avotiem.

ES ilgu laiku vairījusies no diskusijām par Krievijas naftas aizliegumu, ņemot vērā tās lielo nozīmi Vācijai un citām valstīm, kā arī šāda embargo ekonomisko un politisko seku dēļ, kas iespējamas reģionā.

Amatpersonas un diplomāti skaidro, ka ES tagad virzās uz pakāpenisku aizliegumu, lai Vācijai un citām valstīm dotu laiku alternatīvu piegāžu organizēšanai.

ES jau iepriekš īstenojusi līdzīgu pieeju, kad tika aizliegtas Krievijas ogles, paredzot četru mēnešu pārejas periodu.

Sarunas par naftas embargo notiks tikai pēc Francijas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas, kas gaidāma 24.aprīlī, sacījuši laikraksta sarunbiedri.

Tā nolemts, lai izvairītos no situācijas, kad iespējamais gāzes cenu pieaugums kaitē prezidenta Emanuela Makrona izredzēm uz pārvēlēšanu.

"Spēcīgāka kļūst apjauta", ka embargo tiks ieviests arī tad, ja Ukrainas karā nebūs "jaunu atklājumu" par Krievijas kara noziegumiem, tādiem kā Bučas slaktiņš, prognozēja laikraksta avoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu