Rīgā dzīvokļu piedāvājums martā pieaudzis par 6%, informē "Arco Real Estate"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Purvciems.
Purvciems. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgā dzīvokļu pārdošanas piedāvājums martā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 6%, bet piedāvājumu skaits lielākajos Rīgas mikrorajonos pieauga par 5%, bet skaitliski lielākais dzīvokļu piedāvājums bija Purvciemā, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Vienlaikus salīdzinot ar 2021.gada martu, dzīvokļu piedāvājums Rīgā bija kopumā par 9% mazāks, savukārt lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājums bija par 13% lielāks nekā pirms gada.

2022.gada pirmajā ceturksnī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums strauji pieauga, un tas bija būtiski lielāks nekā pirms gada, kad bija zem 1000 dzīvokļiem, teikts pārskatā.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka lielākais piedāvājumu skaits martā bija Purvciemā, savukārt mazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits lielākoties palielinājās.

Visvairāk piedāvājumu skaits auga Bolderājā - 2,2 reizes, sasniedzot 33 dzīvokļus. Tikmēr piedāvājumu skaits mēneša laikā visvairāk samazinājās Imantā - par 17%.

Skaitliski lielākais dzīvokļu piedāvājums bija Purvciemā ar 169 dzīvokļiem, seko Ķengarags ar 123 dzīvokļiem, Āgenskalns ar 122 dzīvokļiem un Pļavnieki ar 117 dzīvokļiem.

Martā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, lielākais piedāvājums bija Āgenskalnā. Turpretī Zolitūdē piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu