Baltkrievija slēgusi savu robežu ES kravas transportlīdzekļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas automašīnas Polijā ceļā uz Baltkrieviju. 2021.gads. Ilustratīvs foto
Kravas automašīnas Polijā ceļā uz Baltkrieviju. 2021.gads. Ilustratīvs foto Foto: AP/Scanpix

No šodienas Eiropas Savienībā (ES) reģistrētas kravas automašīnas un vilcēji nevarēs kursēt pāri Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas robežai uz Baltkrieviju, informēja Autotransporta direkcijas Sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Izņēmumi tiks piemēroti transportlīdzekļu kustībai caur noteiktiem kontrolpunktiem uz īpaši izveidotām vietām kravas izkraušanai vai iekraušanai un puspiekabju vai piekabju pārkabināšanas veikšanai.

Ierobežojums netiks piemērots līdz šī gada 23.aprīlim ES reģistrētiem transportlīdzekļiem, kas Baltkrievijas teritorijā iebrauca līdz šī gada 16.aprīlim.

Savukārt ES reģistrētie transportlīdzekļi, kas pārvadā pasta sūtījumus un dzīvus dzīvniekus, varēs veikt pārvadājumus bez ierobežojumiem.

Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) gaidāmo sankciju dēļ Latvijas autopārvadātājus jau mudināja savlaicīgi izvest autotransportu no Baltkrievijas.

"Aicinu Latvijas pārvadātājus pabeigt iesāktos darījumus un savlaicīgi izvest autotransportu no Baltkrievijas," sociālajos tīklos rakstīja ministrs, "saskaņā ar Baltkrievijas Transporta ministrijas sniegto informāciju aizliegums stājas spēkā ar 2022.gada 16.aprīli, bet izbraukt no Baltkrievijas varēs līdz 23.aprīlim."

Šī ir Baltkrievijas atbildes reakcija uz Eiropas Savienības šomēnes pieņemtajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, kas transporta jomā aizliedz šo valstu autotransporta uzņēmumiem veikt kravu autopārvadājumus uz ES, kā arī liedz Krievijas karoga kuģiem piekļūt ostām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu