No augusta Rīgā divas pilsētas tiesas apvienos vienā - Rīgas pilsētas tiesā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesas sēžu zāle. Ilustratīvs attēls
Tiesas sēžu zāle. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tieslietu padome piektdien nolēma no šī gada 1.augusta reorganizēt Rīgas pilsētas tiesas - Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa tiks pievienota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, vienlaikus pārsaucot to par Rīgas pilsētas tiesu, informēja padomē.

Tiesu reorganizācijas rezultātā tiks izlīdzināta tiesnešu noslodze un lietu izskatīšanas termiņi visā Rīgas pilsētā, jo patlaban to ietekmē katras tiesas darbības teritorija, saņemto lietu apjoms un specifika.

Tieslietu padome uzsvērusi, ka reorganizācijas rezultātā tiesu pieejamība iedzīvotājiem netiks ietekmēta un tiesas būs pieejamas līdzšinējās atrašanās vietās, kā arī iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus jebkurā no šobrīd esošajām tiesu adresēm.

Rīgas tiesu reorganizācija ir 2015.gadā sāktās tiesu teritoriālās reformas turpinājumus. Tiesu reorganizācijas plāns ir izstrādāts, Tieslietu ministrijai sadarbojoties ar Tieslietu padomes darba grupu tiesu efektivitātes stiprināšanai.

Tieslietu padome lēma arī par Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētāju uz turpmākajiem pieciem gadiem iecelt Didzi Aktumani. Aktumanis amata pienākumus sāks pildīt no 16.maija.

Viņš kopš 2016.gada strādā Kurzemes apgabaltiesā par tiesnesi.

Līdzšinējai Kurzemes priekšsēdētājai Silvai Reinholdei pilnvaru termiņš tiesas priekšsēdētājas amatā beidzas 15.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu