Nesaskaņas uz ceļa atrisina ar avāriju un to nofilmē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tīmeklī aktualitāti nupat guvis video, kurā redzams brīdis, kā notiek avārija, kuru izraisa apzināti strauja bremzēšana, braucot automašīnu kolonnas priekšā.

"Ja paskatās, tad briļļainais aiz sevis bija normālu vilcienu savācis, bet priekša brīva, gan jau džips gribēja džeku bišk pabikstīt lai kustas, a tas pa mēmajiem, un tad atrāva nervu, nezinu, bet minu. Trakošanai un neadekvātai uzvedībai uz ceļa reti iznākums būs labs, un to lieliski pierāda divu autobraucēju domstarpību izpausmes tepat Latvijā."

Angliski ir tāds termins break check jeb aizmugurē braucošā transportlīdzekļa vadītāja modrības pārbaude, strauji nospiežot bremzes. Zemāk pievienotajā video viens no varoņiem tieši šādā manierē pārbaude aizmugurē tuvu piebraukušā Toyota Land Cruiser vadītāja modrību un savā ziņā arī pacietību, jo redzams, ka braukšanas ātrums nav liels.

Pēc tam, kad Land Cruiser vadītājs bijis spiests strauji bremzēt un gandrīz notikusi sadursme, viņš nolemj veikt priekšā lēni braucošā auto apsteigšanu un identisku bremžu pārbaudi izpilda nu jau no savām pozīcijām. Un "veiksmīgi", jo aizmugurē braucošais, kurš domstarpību sekvenci filmēja ar rokā izstieptu telefonu, nepamanīja bremzēšanas brīdi, nespēja noreaģēt un ietriecās Land Cruiser aizmugurē.

Kurš šajā situācijā ir vainīgs, lai skaidro policija un apdrošinātāji. Videomateriālā katrā ziņā redzams, ka nevajadzīgi strauju bremzēšanu izpilda abi iesaistītie, tikai iznākums atšķiras.

Twitter komentētāji gan sliecas domāt, ka vaina būtu jāuzņemas tieši video autoram, kurš, aiz sevis savācis garu automobiļu rindu, pārbauda aizmugurē braucošo pacietību.

Daži no Twitter komentāriem:

"Pag, viņš sākumā brake-check džipu un tad džips ar to pašu, tikai veiksmīgāk atdarīja?"

"Ir jāizšķir divas lietas, vainīgais CP un apdroš. kompānijas izpratnē. Neticu, ka kāda kompānija izmaksās dzipistam kompensāciju, viņš varēs gadiem tiesāties, ja būs luste. Un lielām iespējamība, ka arī CP atzīs apr vainīgu. Distances "nozagšana", ir tiesu precedenti."

"Nekā jauna. Saucās skolotāji. Ielikt ar priekšu sakabes aķī, klasika. Tāpēc āķus arī saglabā. Par distances neievērošanu briļainais vainīgs, bet ir video, kur kruzaks veic strauju bremzēšanu (agresīva braukšana). Tā, ka abi labi, varēs iepazīties tuvāk."

"Briļainītis tā aizrāvies ar filmēšanu ka piemirsās: (1) uzmanību no ceļa novērt nedrīkst; (2) jāievēro distance, (3) elektoierīces pie stūres lietot aizliegts; (4) cieņai uz ceļa ir jābūt abpusējai utt. Ja savstarpēji nevienosies, būs abpusējā vaina,sodi un soda punkti abiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu