Kā nelietot tik daudz zāļu. 5 dabīgās antibiotikas no augu valsts produktiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pavasara noslēgumā, kad daudzi no mums izjūt enerģijas izsīkumu un ziemu pārlaiduši slimojot, ir sevišķi būtiski atjaunot un uzlabot savu imūnsistēmu. Mūsdienās, kad plašā skaitā ir pieejamas visdažādākās antibiotikas, bez kurām nevar iztikt vairāku slimību ārstēšanā, tās tomēr tiek lietotas pārāk bieži un nepamatoti. Antibiotiku lietošanai ir būtiskas blaknes, tās, lai arī palīdz apkarot kaitīgās baktērijas, savā ceļā nežēlo arī labās baktērijas. Tiek ievainota zarnu trakta dabīgā mikroflora, kuru ir būtiski uzturēt kārtībā, jo tieši zarnu trakts ir spogulis cilvēka kopējai veselībai. Antibiotiku lietošana var izraisīt disbakteriozi un būtiski novājināt imunitāti. Taču daudz vērtīgo vielu, kas varētu aizstāt šos medikamentus, ir atrodami pašu dārzā vai vismaz veikala plauktos. Kamēr viss vēl tikai dīgst un plaukst, iepazīsti piecas dabīgās antibiotikas, kurām piemīt antibakteriāla, pretsēnīšu un pretvīrusu darbība!

Ķiploks ir lielisks palīgs, lai apkarotu stafilokoku, streptokoku, lai regulētu tādas potenciāli nāvējošas slimības kā diabēts, tāpat tas ir noderīgs augsta asinsspiediena kontrolei, alerģijām, zobu sāpēm un sirds slimībām.

Ķiploku ieteicams lietot ik dienas, to samaļot kopā ar medu – pa vienai tējkarotei pirms ēšanas, uzdzerot virsū siltu ūdeni.

Foto: unsplash.com

Mārrutki ir efektīvi cīņai ar infekcijām, tie paaugstina imūnsistēmas efektivitāti. Ārstē augšējo elpošanas ceļu saslimšanas. Tāda mokoša, hroniska slimība kā urīnceļu iekaisums var tikt regulēta un “nomierināta”, ikdienā lietojot mārrutku rīvētā veidā.

Foto: unsplash.com

Medus lieliskā īpašība ir tāda, ka to var lietot neskaitāmos veidos – pat saldumu mīļiem medus kūka sniegs kaut nelielu labumiņu, tiesa gan, arī cukura līmenis tīri draudzīgi pacelsies debesīs.

Medum piemīt antibakteriāla, pretvīrusu, pretsēnīšu, pretiekaisuma, antiseptiska un brūces dziedējoša iedarbība. Tiesa, viens no dabīgo antibiotiku lietošanas nosacījumiem – tā nav nekāda brīnumtablete, un šis produkts ir jālieto mazās devās, bet regulāri, pievienojot tējai vai pat vienkārši ūdenim.

Foto: unsplash.com

Ingvers

Ingveru parasti izmanto tad, ja ir saaukstēšanās vai gripas simptomi, taču tam piemīt diurētiskas īpašības, ingvera tabletes lieti noder pret sliktu dūšu un caureju, arī lidojumu laikā vai pārbraucienos; ja ir grūtības ar to, ingvers būs tieši laikā.

Ingveru var lietot grūtniecības laikā, to izmanto gremošanas traucējumu novēršanā, arī kā profilaktisku līdzekli pēc smagām, imūnsistēmu graujošām slimībām.

Foto: unsplash.com

Ābolu etiķis

Ābolu etiķis ir īsta manta – tas nonāvē mikrobus, sevišķi tos, kuriem patīk dzīvot cilvēka mutē, izvelk toksīnus un kaitīgos mikroorganismus, tā sastāvā esošā ābolskābe ir ar pretvīrusu, antibakteriālām un pretsēnīšu īpašībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu