Pārvērtības “Skaistais spēks”: mediķe Elīna no Ances pārtop liktenīgajā lielpilsētas sievietē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET Jānis Škapars

Jau tradicionāli TVNET «Egoiste» uzrunā dāmas pieteikties skaistuma piedzīvojumam, lai, iespējams, būtu starp laimīgajām, kuras izbaudīs lutināšanu pārvērtību procesā. Turpinot sadarbību ar veikalu tīklu Drogas, meklējām sievietes, kuru ikdiena cieši saistāma ar medicīnu. Profesiju, kas vēl nesen, kovidpandēmijā, prasīja dzelzs izturību un teju pēdējos sievietes spēkus. Tieši tāpēc mums šis projekts šķita ļoti nozīmīgs - dāvāt mediķēm sievišķīgas lutināšanas pilnu dienu. Laiks pirmajai rakstu "Skaistais spēks" sērijas varonei Elīnai.

Stāsts par Elīnu: nekad nedomāju, ka būšu mediķe!

Trīsdesmit astoņus gadus vecā Elīna Lustika nāk no Ances pagasta. Šobrīd viņas darba vieta ir Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī, kur viņa ir māsas palīdze uzņemšanas nodaļā. Medicīnu Elīna izvēlējās pavisam nejauši.

"Strādāju zivju kombinātā, bet to likvidēja, un tad ceļš mani atveda uz Rīgu. Vīram bija aizrunāts darbs, bet es piestrādāju par dežuranti Pļavnieku pamatskolā. Nu nepatika mums tā Rīga," savu stāstu atklāj Elīna. "Negribējās dzīvot skaļā pilsētā - gribējās tuvāk dabai un atpakaļ uz laukiem." Kā Elīna vēlējās, tā viss arī sakārtojās, tikai viņa nevarēja iedomāties, ka kādreiz būs mediķe.

Elīnas mamma strādāja Ventspils slimnīcā, kur tika meklēts sanitārs. "Es nodomāju - kāpēc nepamēģināt? Pēc trīs mēnešiem brīvprātīgā darba sapratu, ka mani ļoti interesē medicīna! Man nebija divu domu, ko vēlos darīt turpmāk savā dzīvē!" Elīna pabeidza Rīgas Sarkanā Krusta medicīnas koledžu un kļuva par māsas palīdzi, pēc tam sāka mācīties Rīgas Stradiņa Universitātē par ārsta palīdzi. 

Brīdī, kad pasauli pāršalca pirmais kovida vilnis, Elīna strādāja par sanitāri. Kā jau vairums,

viņa piedzīvoja bailes un neziņu, turklāt, vasaras vidū uzzinot, ka ir bērniņa gaidībās, bailes no iespējamas saslimšanas vēl pastiprinājās.

"Grūtniecības sākumā es turpināju strādāt, jo apzinājos, ka katra palīdzīga roka ir no svara un tikai kopā visi varēs pandēmiju uzvarēt," stāsta Elīna. "Es aprūpēju slimnīcas slimniekus, apmazgājām, vedām uz procedūrām, rentgeniem... Darīju visu, ko parasti, tikai aizsargkostīmā un respiratorā, kas, protams, bija ļoti nogurdinoši un neērti."

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Tomēr mātes instinkts bija stiprāks - Elīna izņēma slimības lapu un tad devās dekrētā. Grūtniecības laikā Elīna tomēr saslima ar kovidu, bet slimības gaita bija viegla un arī bērniņš piedzima vesels. 

Tā kā bērna kopšanas atvaļinājums rudenī beigsies un būs jāatgriežas darbā, Elīnai  šīs pārvērtības ir ļoti svarīgas!

 "Man vienmēr ir bijusi viena un tā pati frizūra, arī pareizās drēbes neprotu piemeklēt. Turklāt man vecākajai meitai būs izlaidums, un vēlos būt skaista un stilīga mamma," par pieteikšanos pārvērtībām runā Elīna. 

Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Rīts sākās ar nepieciešamo produktu izvēli un atlasi veikalā Drogas, lai pārvērtību galvenajai varonei piemeklētu atbilstošāko skaistajam piedzīvojumam. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Holivudas cienīgas lokas

Matu pārvērtībām friziere izvēlējās L’Oréal Paris ilgnoturīgo matu krāsu Excellence Nude toni 5U. Matu krāsas formula ir ar universāliem atspīdumiem un bez amonjaka. Rezultāts izdevās dabisks. 

Tālāk friziere ieveidoja matus romantiskās, Holivudas cienīgās cirtās. 

Par Elīnas matiem rūpējās Sintija Kraveca no UNASTYLE.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Droga.

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

Liktenīgās sievietes grims

Elīnai veidojām vakara make-up, “liktenīgās sievietes” tēlu, akcentējot acis, veidojot dūmakainu acu izskatu. Elīnai ir kombinēts sejas ādas tips, kas tāpat kā jebkura sejas āda ir jāsagatavo make-up uzklāšanai. Elīnas ādai tika izmantots L’OREAL Revitalift Laser serums. Šis serums izlīdzina poras, mitrina ādu un teicami sagatavo ādu nākamajiem grima soļiem.

Pārvērtības dalībnieces sejas ādas toni izlīdzinājām ar adaptīvo tonālo krēmu. Krēms lieliski saplūda ar Elīnas ādas toni, tāpēc rezultāts sanāca ļoti dabisks. Ar True Match Perfect Match korektoru rozā porcelāna tonī izgaišinājām tumšos lokus zem acīm. Bet ādas spīdumu novērsām ar L`OREAL PARIS Infaillible 24H Fresh Wear tonālo pūderi.

Starp citu, pūderis ir teicams risinājums, ja nepieciešams matēt ādu, bet nevēlies to sausēt.

Šis pūderis noklāj ādu gluži kā tonālais krēms, sniedzot nevainojamu rezultātu visas dienas garumā. Un, kas nav mazsvarīgi, tā tekstūra ir ļoti viegli klājama un tas derēs arī vasaras sezonā, jo ir ūdensnoturīgs. Elīnai tika uzklāts arī vaigu sārtums. 

Nākamais solis bija dūmakainā acu skatiena radīšana, lai panāktu Femme fatale tēlu. Šis efekts tika panākts ar tumši brūnu, mīkstu automātisko acu zīmuli. Ar sūklīša aplikatoru Una izpludināja novilktās līnijas, lai panāktu vēlamo acu efektu.

Tā kā Elīnai ir nedaudz noslīdējis plakstiņš, vizāžiste ar matētām acu ēnām ieēnoja plakstiņa ārmalu, lai vizuāli acis izskatās plašāk atvērtas. Zem pašas uzacs lika spīdīgu acu ēnu, lai paplašinātu arī šo zonu.

Izteiksmīgu acu efektu vizāžiste nostiprināja, uzklājot smalku līniju ar acu laineri, bet par skropstu kuplumu šoreiz parūpējās Volume Million Lashes skropstu tuša ar izteikti melnu pigmentu. Kā Elīnai pastāstīja vizāžiste,

skropstu tušas jau sen nav tikai skropstu tušas, kas nokrāso un atliec skropstas, tām ir arī jākopj mūsu skropstas, tāpēc ir jāpievērš uzmanība skropstu tušas sastāvam.

"Lai tā ir izgatavota no dabīgām sastāvdaļām biezāku, veselīgāku un pievilcīgāku skropstu veidošanai. Lai nesatur arī ķīmiskus konservantus un smaržvielas, tāpēc droši varam papētīt skropstu tušas sastāvu," iesaka Una Bernatoviča. 

Elīnai tika arī koriģētas uzacis, kas uzreiz skatu padarīja izteiksmīgu.

Starp citu, pareizas formas uzacis var arī likt sejai uzreiz izskatīties slaidākai!

Lūpām tika izmantota lūpu krāsa-balzams. Tā piešķīra lūpām intensīvu spīdumu un lieliski saskanēja ar lūpu dabisko toni. 

Foto: jānis škapars tvnet
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grima autors: Una Bernatoviča (Make-up UNASTYLE)

No mediķa halātiņa līdz romantiskai kleitai

Elīnu pucēja t/c "Origo" stiliste Laura Puncule un tērps tika izvēlēts no veikala "Ivo Nikkolo: "Elīnas vēlme bija sagatavoties meitas izlaidumam, kas jau vairs nav aiz kalniem. Elīnas figūra ir ovāla tipa, kā arī Elīna ir īsa augumā. Vēlējos Elīnai parādīt, kā ar akcentu īstajās vietās viņa var izskatīties slaidāka un garāka.

Kleitas sienamā daļa ir nedaudz virs vidukļa - Elīnas šaurākajā zonā, kas gan dara Elīnu slaidāku, gan rada vizuālu ilūziju par garākām kājām.

Savukārt zābaki ar spico purngalu pagarina Elīnas kājas. Krāsas tika ņemtas, balstoties uz Elīnas tipāžu - diezgan silts, piesātināts rudens."

Elīna: Jūtos par desmit gadiem jaunāka

"Es neticēju, ka te nokļūšu. Lūk, dzīve jau atkal ir neparedzama. Gribējās ko savādāku - visu mūžu viena frizūra bijusi. No apģērba neko nevaru savai figūrai atrast... Gribējās uzklausīt ekspertu ieteikumus.

Beidzot bija diena tikai man! Varēju atvilkt elpu no savas rosīgās ikdienas. Ļoti patika grims un ieveidotā frizūra.

Patiešām sajutos kā femme fatale!

Es sevi nepazinu - arī pašas bērni bija pārsteigti, mani šādu dāmu ieraugot. 

Par kleitu un zābaciņiem - nekad nevarēju iedomāties, ka man tie varētu piestāvēt, jo pati noteikti šajā virzienā nebūtu lūkojusies.

Tik ļoti lutināta nebiju sen! Paldies jums, mīļās! Šis man paliks atmiņā ilgi... Un es būšu skaista mamma meitas izlaidumā!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtību noslēgumā Elīna saņēma arī burvīgus ziedus un dāvanu no mūsu projekta draugiem Drogas.

"Mēs aicinām sievietes vairāk veltīt uzmanību sev un savai iekšējai labbūtībai. Nešaubīties par sevi un savām spējām, bet noticēt, ka ikviena no mums ir unikāla. Izturēties pret sevi ar mīlestību, mīlēt sevi un savu ķermeni. Mums šī projekta mērķis ir, lai dalībnieces ne tikai tiktu lutinātas un sapucētas šajā dienā, bet arī, lai celtu viņu pašapziņu. Lai viņas redz, cik katra no dalībniecēm ir īpaša un skaista, apzinoties, ka ikdienā tiek darīts tik atbildīgs un smags un darbs," par iedvesmojošo projektu izsakās AS Drogas Sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Otto.

Jau nākamajās pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijās redzēsi, kā pārvēršas mūsu nākamās trīs dalībnieces - Jekaterina, Anna un Baiba!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu