Ventspilnieki neizpratnē par ostā ienākušo kuģi, kas marķēts ar "Z" burtu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ventspils brīvosta

Ventspilnieku neizpratni raisījis uz ostā ienākuša kuģa skursteņa uzzīmētais burts Z, ko patlaban plaši asociē ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un atbalstu šai Krievijas rīcībai.

Tomēr Ventspils brīvostas pārvalde noskaidrojusi, ka šis burts uz sauskravu kuģa "Kohl I" skursteņa ir uzzīmēts jau vismaz kopš 2019.gada, līdz ar to nav pamata domāt, ka tam ir jebkāda saistība ar karu Ukrainā.

Brīvostā norādīja, ka no pieejamās informācijas kuģu reģistros secināms, ka 2019.gada 20.jūnijā kuģis pēdējoreiz mainījis īpašniekus un, iespējams, tieši kopš tā laika uz skursteņa ir burts Z. Foto no 2019.gada ikviens var apskatīt vietnē "marinetraffic.com".

Brīvostas pārvaldes pārstāvji atzīmē, ka parasti uz kuģa skursteņa tiek krāsots kuģošanas kompānijas logo vai tā daļa. 180 metrus garais un 23 metrus platais sauskravas kuģis "Kohl I", kas šobrīd pietauvots pie 10.piestātnes, būvēts 2007.gadā. Tas kuģo zem Panamas karoga, un tā īpašnieki reģistrēti Singapūrā.

Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij") pastāstīja, ka aicinājis brīvostas pārvaldnieku skaidrot iedzīvotājiem burta Z izcelsmi uz šī kuģa skursteņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu