Ģenerālmajors Moriss: Atbalsts Ukrainai novedis pie pozitīviem rezultātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Būt kopā ar Ukrainu ir pareizs lēmums, un tas novedīs pie pozitīviem rezultātiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Apvienoto reaģēšanas spēku komandieris ģenerālmajors Džims Moriss.

Viņš skaidroja, ka Apvienotie reaģēšanas spēki ir drošības struktūra Ziemeļeiropā, kurā apvienotas desmit līdzīgi domājošas nācijas Apvienotās Karalistes virsvadībā. Organizācija izriet no NATO, tiekot dibinātai 2014.gadā NATO konferencē Velsā. Organizācijā tiek izmantotas standarta NATO procedūras, valstīm savstarpēji apvienojoties, lai strādātu ar kopīgiem izaicinājumiem.

Moriss atzina, ka visi vēro šausmīgos notikumus Ukrainā, un Apvienotie reaģēšanas spēki strādā pie rīcību plānu izstrādes, attīstīšanas, saprotot, kā var reaģēt uz draudiem no Krievijas puses. "Šī neizprovocētā agresija no Krievijas puses pilnībā neattaisnojama, bet Ukrainā ir drosmīgi vīrieši un sievietes, kas ārkārtīgi drosmīgi cīnās, izmantojot visu, kas ir viņu rīcībā," sacīja Moriss.

Viņaprāt, patlaban ir grūti spriest par Krievijas taktiku Ukrainā. Krievija ir pārvietojusi savus spēkus no Ukrainas ziemeļiem uz austrumiem, mainījusi savas darbības, savukārt Rietumi turpina atbalstīt Ukrainu.

"Būt kopā ar Ukrainu ir pareizais lēmums, un domāju, ka tas novedīs pie pozitīviem rezultātiem," norādīja Moriss.

Ģenerālmajora vērtējumā Latvijas armija ir pilnībā rīcībspējīga, turklāt tā sadarbojas ar citām valstīm mācībās, lai uzlabotu savas spējas.

"Latvijas armija ir labi apmācīta, tajā ir jauni vīrieši un sievietes, ir izpratne par reģionu. Domāju, ka bruņotie spēki ir izcila organizācija, bet visas militārās struktūras var piedzīvot dažādus uzlabojumus, un mēs tajā palīdzam," norādīja Moriss.

Ģenerālmajors akcentēja, ka tādas organizācijas kā Apvienotie reaģēšanas spēki pilnībā atbalsta Latviju un tās iedzīvotājus. "Mēs te esam, jo Latvijas valdība mūs ir uzaicinājusi, un tiek strādāts cieši līdzās. Šāda organizācija un NATO - visi ir kopā ar Latviju un reģionu," apliecināja Moriss, piebilstot, ka Latvijai kā vienai no šīs organizācijas dalībvalstīm ir ietekme visā, kas notiek Apvienotajos reaģēšanas spēkos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu