Krievija atļauj importēt preces bez intelektuālā īpašuma tiesību īpašnieka piekrišanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai apietu sankcijas, Krievija atļāvusi importēt simtiem dažādu veidu preču bez intelektuālā īpašuma tiesību īpašnieka piekrišanas.

Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas publicētajā sarakstā ir uzņēmumu "Apple" un "Samsung" viedtālruņi, populāri automašīnu zīmoli, spēļu konsoles un rezerves daļas, kas tiek izmantotas dažādās nozarēs, kā arī ikdienas patēriņa preces, piemēram, galda piederumi un kosmētika.

"Saskaņā ar šo dokumentu civiltiesiskā atbildība netiek piemērota gadījumos, kad produkciju importē importētāji, apejot oficiālos izplatīšanas kanālus," norādīja ministrija.

Daudzas no šīm precēm ražo uzņēmumi, kas nolēma iziet no Krievijas tirgus pēc tam, kad Krievija 24.februārī sāka iebrukumu Ukrainā.

Citas, piemēram, automašīnu daļas, tika aizliegtas ar starptautiskām sankcijām, kas piemērotas Maskavai par tās agresiju pret Ukrainu.

Maskava cer, ka šis mehānisms ļaus Krievijai izvairīties no to preču deficīta, ko tā pati nespēj saražot.

Tomēr ministrija norādījusi, ka tā nav atļauja importēt vai izplatīt viltojumus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vairākkārt apgalvojis, ka Krievija labi pacieš sankcijas, taču ekonomisti prognozē, ka ļaunākais vēl tikai priekšā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu