Kristīne Balode: vai tu spētu savu starpeni atpazīt bildē?

Forums "Līdere"
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Klīniskā psiholoģe, konsultante seksualitātes un partnerattiecību jautājumos Kristīne Balode Forumā "Līdere 2021" runā par seksuālo brīvību, akcentējot, ka ir būtiski izzināt vienam otra seksuālās vēlmes, taču ikvienai sievietei svarīgi vispirms izzināt pašai sevi šajā jomā.

"Izelpojiet kopā ar mani, īpaši tās, kurām bail novecot. Tas ar mums notiks. Bet mēs varam izvēlēties dzīvot ar kaifu, kamēr tas nav vēl noticis. Vai tam arī notiekot. Domāju, ko es, nākot pie jums, vēlos pateikt, un pats būtiskākais, kas man likās, ir nevis stāsts, kādēļ es šeit, sieviete, stāvu jūsu priekšā un runāju par seksualitāti (kas neklājas), bet padalīties ar jums - kā es esmu jutusies visā šajā ceļojuma laikā. 

Līdz šai skatuvei esmu nākusi 42 gadus. Kādas ir bijušas manas domas, pārdomas, novērojumi, gan strādājot ar cilvēkiem, gan piedzīvojot pašai sevi kā seksuālu cilvēku. Un, lai mums varētu notikt tā tiešsaiste, es jūs lūgšu uz mirkli aizvērt acis....

Arī tām, kurām negribas, jo gribas palūrēt, kā citām sanāk. Kad acis ir aizvērtas, ievelciet dziļi elpu un izelpojiet tā, lai astes kauls, kurš ir, iespējams, ierāvies uz iekšu kā suņukam, palaižas uz āru. Lai starpene atslābst. Tā nedara to ar pirmo izelpu, tāpēc droši elpojiet - ļaujiet skābeklim ienākt savā iegurnī un uzlieciet roku uz sirds. Izjūtiet, kā tā sitas. Uz katru ieelpu un izelpu. Mēs esam gadsimtiem mācītas koncentrēties uz jušanu. Runāt, domāt par jūtām. Balstīties uz jūtām. Izelpojam. Un uz šīm minūtēm, kamēr es runāšu, mēģiniet palaist vaļā sirds centru un uzlieciet roku sprīdi zem nabas. Tur, kur parasti sievietes nemēdz likt rokas...

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Atkrustojiet kājas, lai nejūtaties sažņaugtas. Laižot elpu uz leju, sajūtiet roku sev nedaudz zem vēdera. Un tagad mēģiniet vizualizēt kas atrodas zem šīs rokas. Nedaudz zem kauliņa, divi pirksti uz vidu, divi zem - ir mūsu olnīcas. Tās ir savienotas ar mūsu dzemdi. Dzemde ir ārkārtīgi elastīgs orgāns.

Sieviete vispār ir brīnums. Izelpojiet. Tās, kurām pietiek drosmes, varat to darīt ar savu plaukstu. Nespiediet sevi. Jūtiet savu komfortu. Mēs esam pieradušas, ka mūs spiež. Pieņemiet lēmumu brīvprātīgi. Virziet savu plaukstu uz leju un, ja esat pavisam drosmīgas, - ielieciet to starp kājām.

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Ja jūsu dzīvē ir bijis kaut viens vīrietis, es pieļauju, jūs būsiet pamanījušas, ka viņi mēdz roku ielikt starp kājām krietni biežāk nekā mēs.

Mēģiniet sajust, kas ir zem plaukstas. Pat ja tā plauksta ir iztēlota. Mēģiniet sajust sava klitora galviņu. Divus briedķermeņus, kuri atrodas zem jūsu kaunuma lūpām. Sānos jūsu maksts atverei. Iedodiet tam visam krāsu un formu. Sajūtiet un neaizmirstiet elpot, jo šis ir brīdis, kad parasti pārstājam elpot.

Pieņemam lēmumu atslābt un izpūst visu ārā. Ļaut ienākt tam, ko jūs izvēlaties. Samīļojiet visu, ko nupat sajutāt. Pamazām atlaižot rokas, atveriet acis un mēģiniet atbildēt uz jautājumu:

kā jums šķiet, ja šīs brīnišķīgās bildes vietā mēs izkārtotu mūsu visu starpenes - jūs spētu atrast savējo?

Vairāk aizraujošo Kristīnes lekciju skaties video!

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2022",  "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2022. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

Foto: "Līdere 2021" 

Foto: "Līdere 2020"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu