Jūrmala ziedojusi līdzekļus Ļvivas slimnīcas bērnu nodaļai un Kijivas kara hospitālim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jūrmalas pašvaldība līdz šim ir ziedojusi līdzekļus Ļvivas slimnīcas bērnu nodaļai un Kijivas kara hospitālim, TVNET uzzināja pašvaldībā.

Ceturtdien darba vizītē Jūrmalu apmeklēja Ukrainas vēstnieks Oleksandrs Miščenko un tikās ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS).

Vēstnieks esot pateicies par Ukrainai sniegto atbalstu.

"Šobrīd Ukrainai jebkura veida atbalsts, jebkāda palīdzība ir ļoti svarīga, un tās vērtība ir milzīga. Un Latvija šajā ziņā izceļas visas pasaules mērogā," sacījis Miščenko.

Truksnis savukārt paudis, ka Ukrainas tautas spēks, neatlaidība un cīņasspars karā, aizstāvot savas valsts brīvību un neatkarību, ir apbrīnojama varonība.

"Ik dienas sekojam līdzi kara šausminošajiem notikumiem, sniedzam atbalstu Ukrainas cilvēkiem, kuri raduši patvērumu Jūrmalā," sacījis domes priekšsēdētājs.

Vizītes laikā vēstnieks un Jūrmalas domes pārstāvji apmeklēja Sociālās integrācijas valsts aģentūru (SIVA), kur tikās ar kara bēgļiem no Ukrainas, kuri raduši patvērumu Jūrmalā. Delegācija apmeklēja arī pašvaldības izveidoto Ukrainas bērnu pirmsskolas izglītības iestādes grupiņu, kurā mācās 13 bērni un ar bērniem strādā pedagoģes no Ukrainas.

Pašlaik Jūrmalā kopumā ir reģistrēti vairāk nekā 1000 Ukrainas kara bēgļi. Vietvara apgalvo, ka Jūrmala ir viena no pašvaldībām, kur uzņemts lielākais bēgļu skaits.

Ukrainas kara bēgļiem pašvaldībā tiek nodrošināti visi valsts noteiktie pabalsti un pakalpojumi, tostarp sociālie pakalpojumi, izglītības iespējas un iespēju robežās - darba iespējas, bet Jūrmalā deklarētajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem - visi pašvaldības sniegtie pakalpojumi līdzvērtīgā apmērā, kādus saņem jūrmalnieki.

Jūrmalas pašvaldība ir atbalstījusi Ukrainu arī ar ziedojumiem. Tā ir ziedojusi 59 982 eiro Ļvivas slimnīcas bērnu nodaļai tai nepieciešamo medicīnas iekārtu iegādei, kā arī piešķīrusi ziedojumu 20 000 eiro apmērā Kijivas kara hospitālim no pašvaldības kapitālsabiedrības "Jūrmalas slimnīca" budžeta līdzekļiem.

Jūrmalā Ukrainas cilvēkiem pieejamas bezmaksas nodarbības. Drīzumā Jūrmalas Mūzikas vidusskolā darbu sāks radošā telpa, kurā bēgļu ģimeņu bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 17 gadiem varēs apgūt dažādu mūzikas instrumentu spēli un dziedāšanu, iegūt pamata zināšanas mūzikas teorijā, kā arī apgūt latviešu valodas pamatus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu