Lielbritānija nosaka sankcijas Alīnai Kabajevai

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija paplašinājusi sankcijas Krievijai saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā. Jaunākajā sankciju sarakstā iekļautas vairākas Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātas personas, tostarp par viņa mīļāko uzskatītajai Alīnai Kabajevai, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā teikts Lielbritānijas valdības paziņojumā, Kabajevai esot tuvas attiecības ar Putinu. ASV varas iestādes iepriekš apgalvoja, ka Kabajeva esot vismaz trīs Putina bērnu māte un viņai varētu būt nozīmīga loma Putina bagātību slēpšanā aiz Krievijas robežām.

Sankcijas noteiktas arī Kabajevas vecmāmiņai Annai Zacepļinai.

Lielbritānijas sankciju sarakstos iekļauta arī Putina bijusī sieva Ludmila Očertnaja, Putina brālēns Igors Putins un Igora Putina dēls Romāns.

Putina oficiālie īpašumi ir pieticīgi, bet viņa dzīvesveidu "finansē ģimenes, draugu un elites kliķe", norādīja Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Kā sacīja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, "mēs atmaskojam Putina greznā dzīvesveida aizdomīgo atbalsta tīklu un vēršamies pret to, pastiprinām spiedienu uz viņa tuvāko loku".

"Mēs turpināsim sankcijas pret tiem, kas atbalsta Putina agresiju, līdz Ukraina uzvarēs."

Līdz ar jaunajām sankcijām britu sankciju sarakstā tagad iekļauts vairāk nekā 1000 cilvēku un 100 organizāciju, arī Putina šķirtā sieva Ludmila Očeretnaja.

Kopš šķiršanās no Putina 2014.gadā Očeretnaja guvusi labumu no "priviliģētām biznesa attiecībām ar valsts uzņēmumiem", norādīja amatpersonas.

Sankcijas notiktas arī Putina brālēnam Pečengas Starptautiskās jūras ostas direktoram Mihailam Putinam, vēl vienam uzņēmējam un radiniekam, kas ieņem "Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Arī Eiropas Savienība pagājušajā nedēļā ierosināja piemērot sankcijas Kabajevai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu