Baltijas, Polijas un Zviedrijas uzņēmēji pieprasa izlēmīgāku rīcību Krievijas energoresursu importa aizliegumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Zviedrijas tirdzniecības un rūpniecības kameras ir nosūtījušas vēstuli Eiropas Savienības (ES) augstākajām amatpersonām, pieprasot izlēmīgāku rīcību attiecībā uz Krievijas dabasgāzes, naftas un ogļu importa aizliegumu ES valstīs, informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji.

Vēstulē, kas adresēta Eiropas Padomes prezidentam Čārlzam Maiklam, Eiropas Komisijas prezidentei Ursulai fon der Leienai un Eiropas Parlamenta prezidentei Robertai Metsolai, reizē arī pausts atbalsts Ukrainai cīņā pret Krieviju.

Tāpat Baltijas, Polijas un Zviedrijas tirdzniecības un rūpniecības kameras informē, ka atbalsta visas līdz šim uzliktās sankcijas agresorvalstīm. ES vienotā nostāja sankciju noteikšanā līdz šim ir bijusi efektīva un jau rada finansiālas problēmas šīm valstīm. Šī iemesla dēļ nepieciešams ieviest vēl stingrākas sankcijas pret Krieviju un tās sabiedrotajiem.

Tāpēc minēto valstu tirdzniecības un rūpniecības kameras ES amatpersonām pieprasa izlēmīgāku rīcību attiecībā uz nekavējošu aizliegumu importēt dabasgāzi, naftu un ogles no agresorvalstīm uz ES.

Uzņēmēju organizāciju ieskatā, šāda rīcība ievērojami samazinās Krievijas un tās sabiedroto valstu ienākumus, un eiropieši nebūs līdzatbildīgi par Krievijas militārās agresijas finansēšanu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu